Tvarohové rezy fotorecept
Foto: ailuj82
Šťavnatý rez zo zvyšných bielkov, kyselkavá plnka a jemná čokoládová poleva. V každej zložke rezu je použité mliečko Maresi.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
5 ks |
|
štipka |
|
150 g |
|
2 bal. |
|
1 bal. |
|
200 g |
|
100 ml |
|
100 ml (Maresi) |
|
200 ml |
|
2 PL |
|
Plnka: | |
500 g |
|
250 g |
|
100 g (Maresi) |
|
3-5 PL |
|
1 ČL |
|
Poleva: | |
100 g |
|
130 g |
|
2 PL (Maresi) |
|
Postup
-
1
Bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh. V druhej miske zmiešame múku, kryštálový a vanilkový cukor, kypriaci prášok do pečiva, olej, mlieko Maresi a klasické mlieko.
-
2
Do snehu z bielkov pridáme múčnu zmes a poriadne premiešame. Cesto rozdelíme na polovice a do jednej primiešame kakao.
-
3
Plech vytrieme maslom, nalejeme najskôr svetlé cesto a potom cik-cak tmavé cesto. Uhladíme a dáme piecť na 180 °C asi 20 minút.
-
4
Plnka: Mascarpone, tvaroh, mlieko Maresi, cukor (podľa chuti) a vanilkovú pastu spolu vymiešame. Krém natrieme na vychladnutý korpus.
-
5
Poleva: Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo s čokoládou a za stáleho miešania pridáme mlieko Maresi. Necháme trochu vychladnúť a opatrne nalejeme na koláč.
-
6
Zákusok dáme do chladničky stuhnúť aspoň na hodinku.
s fotografiou svojho koláčika s mliekom Maresi sa môžete zapojiť aj do našej fotosúťaže, v ktorej sa hrá o množstvo cien. Stačí len vyplniť krátky formulár a pridať fotografiu. Bližšie info o súťaži nájdete TU:
varecha.pravda.sk/maresi/...
Ďakujem. Už som sa zapojila 😉