Tvarohové pirohy

Tvarohové pirohy s čučoriedkami

Autor receptu: katkaangel

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Z oboch múk, vajca, soli a vody vypracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a odložíme na 30 minút do chladničky.
  2. Vymiešame si suroviny na plnku (tvaroh, škorica, cukor, štipka soli).
  3. Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm a vykrajujeme z neho kruhy s priemerom 8 cm. Vykrojené kruhy naplníme lyžičkou tvarohovej plnky a pritlačíme protiľahlé strany cesta do tvaru polkruhu. Pirohy varíme v osolenej vode cca 4 minúty.
  4. Podávame ich bohato preliate roztopeným maslom, posypané cukrom, tvarohom a čučoriedkami.