Tvarohové guľky
Tvarohové guľky

Tvarohové guľky so špenátom v paradajkovo-fazuľovom ragú

Jozef Popelka
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Pepper Inn v Šali, 19. júna 2018
Tvarohové guľky so špenátom v paradajkovo-fazuľovom ragú
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

Tvarohové guľky:
200 g
300 g (sparený a posekaný
2 ks
50 g (postrúhaný)
100 g
Ragú:
2 x 400 g konzerva
275 g konzerva
4 strúčiky
1 PL
750 ml
100 ml
2 hrste (listy)




Postup

  1. 1

    Tvarohové guľky: Najskôr premiešame baby špenát, tvaroh, vajcia, parmezán, múku, soľ a korenie. Z cesta vytvoríme guľky veľkosti orechov a odkladáme ich na pomúčenú tácku.

  2. 2

    V panvici na lyžici oleja opekáme pol minúty cesnak pokrájaný na plátky. Pridáme nakrájané paradajky, vývar a cukor a povaríme 20 minút. Prisypeme fazuľu a varíme ešte 5 minút.

  3. 3

    Napokon vložíme guľky, prikryjeme a varíme 6–8 minút. Bazalku rozmixujeme so zvyšným olejom a zmesou pokvapkáme pokrm pri podávaní.

Diskusia k receptu