Tvarohové guľky so špenátom v paradajkovo-fazuľovom ragú
Jozef Popelka
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Pepper Inn v Šali, 19. júna 2018
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Pepper Inn v Šali, 19. júna 2018

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Suroviny
| Tvarohové guľky: | |
| 200 g |
|
| 300 g (sparený a posekaný |
|
| 2 ks |
|
| 50 g (postrúhaný) |
|
| 100 g |
|
|
|
|
|
|
|
| Ragú: | |
| 2 x 400 g konzerva |
|
| 275 g konzerva |
|
| 4 strúčiky |
|
| 1 PL |
|
| 750 ml |
|
| 100 ml |
|
| 2 hrste (listy) |
|
Postup
-
1
Tvarohové guľky: Najskôr premiešame baby špenát, tvaroh, vajcia, parmezán, múku, soľ a korenie. Z cesta vytvoríme guľky veľkosti orechov a odkladáme ich na pomúčenú tácku.
- 2
V panvici na lyžici oleja opekáme pol minúty cesnak pokrájaný na plátky. Pridáme nakrájané paradajky, vývar a cukor a povaríme 20 minút. Prisypeme fazuľu a varíme ešte 5 minút.
- 3
Napokon vložíme guľky, prikryjeme a varíme 6–8 minút. Bazalku rozmixujeme so zvyšným olejom a zmesou pokvapkáme pokrm pri podávaní.
Tiež tvarohové guľky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu