Tvarohové guľky s bazovým šodó

Autor receptu: redakcia

4
porcie
50 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z tvarohu, krupice, vajec, múky a cukru vypracujeme cesto. Ruky si namočíme do vody a tvarujeme rovnaké guľky, ktoré varíme vo vriacej vode, pokým nevyplávajú.
  2. Mrveničkou je upečená kakaová piškóta, ktorú po vychladnutí rozsekáme.
  3. Maslo pomaly zahrievame na miernom ohni, kým sa na ňom nezačnú tvoriť hnedé bodky a začne mať orieškovú vôňu. Maslo precedíme cez gázu (utierku).
  4. Nad parou v mise za stáleho miešania do vaječných žĺtkov prilievame bazový sirup. Metličkou miešame, kým sa nevytvorí hustá omáčka, ktorú precedíme cez sito. Dochutíme citrónovou šťavou.
  5. Na suchej panvici opečieme dozlata strúhanku, do ktorej pridáme práškový cukor. Uvarené gule pridáme do masla a obalíme v osladenej strúhanke. Posypeme mrveničkou, bazovým šodó a dekorujeme čerstvým ovocím a medovkou.