Tvarohové guľky s bazovým šodó
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
50 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Z tvarohu, krupice, vajec, múky a cukru vypracujeme cesto. Ruky si namočíme do vody a tvarujeme rovnaké guľky, ktoré varíme vo vriacej vode, pokým nevyplávajú.
- Mrveničkou je upečená kakaová piškóta, ktorú po vychladnutí rozsekáme.
- Maslo pomaly zahrievame na miernom ohni, kým sa na ňom nezačnú tvoriť hnedé bodky a začne mať orieškovú vôňu. Maslo precedíme cez gázu (utierku).
- Nad parou v mise za stáleho miešania do vaječných žĺtkov prilievame bazový sirup. Metličkou miešame, kým sa nevytvorí hustá omáčka, ktorú precedíme cez sito. Dochutíme citrónovou šťavou.
- Na suchej panvici opečieme dozlata strúhanku, do ktorej pridáme práškový cukor. Uvarené gule pridáme do masla a obalíme v osladenej strúhanke. Posypeme mrveničkou, bazovým šodó a dekorujeme čerstvým ovocím a medovkou.
|