Foto: medovnicek
Recept z Rytmusu života od cukrárky Pavlíny Bersziovej.
Suroviny
Korpus : | |
200 g |
|
1 bal. |
|
4 ks |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
200 g |
|
1 ks |
|
Tvarohová náplň: | |
250 g (mascarpone) |
|
250 ml |
|
150 g |
|
2 bal. |
|
10 g |
|
100 ml do želatíny |
|
Náplň čokoládová: | |
250 ml |
|
60 g |
|
50 g |
|
150 g |
|
Okrem toho: | |
|
Postup
-
1
Žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom do peny. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Do žĺtkovej peny postupne pridávame olej, vlažnú vodu a nakoniec múku, v ktorej sme rozmiešali prášok do pečiva. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a upečieme pri 160 C.
- 2
Upečený korpus necháme vychladnúť a rozkrojíme na dve polovičky.
- 3
Tvaroh, ja som použila mascarpone, zmiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Potom pridáme ušľahanú šľahačku a želatínu rozpustenú vo vode (zohriatu na cca 60 C) a všetko dobre premiešame.
- 4
Na čokoládovú náplň povaríme asi minútu smotanu s cukrom a kakaom. Potom odstavíme z ohňa a pridáme na malé kúsky nakrájanú čokoládu. Miešame tak dlho, až sa čokoláda rozpustí. Necháme dôkladne vychladnúť.
- 5
Na dno tortovej formy dáme prvú polovicu korpusu. Naň rozotrieme polovicu svetlej náplne.
- 6
Na ňu dáme čokoládovú náplň
- 7
A položíme druhú polovicu korpusu - ja som ju mala takú šišatú, nepočkala som pri krájaní až mi korpus dobre vychladne.
- 8
Potrieme zvyšnou tvarohovou náplňou a povrch uhladíme.
- 9
Dáme stuhnúť do chladničky, najlepšie na noc, potom povrch ozdobíme šľahačkou a čokoládovými ozdobami. Mrzí ma, že som ju zabudla odfotiť na reze.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@valeri veľmi pekne ďakujem - tie ozdoby sú kúpené v Rakúskom Hoferi
@ywett aj tebe prajem všetko dobré, neboj aj ty sa vnúčeniec dočkáš