Tvarohová torta (fotorecept)
Autor receptu: medovnicek
Recept z Rytmusu života od cukrárky Pavlíny Bersziovej.
Postup
- Žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom do peny. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Do žĺtkovej peny postupne pridávame olej, vlažnú vodu a nakoniec múku, v ktorej sme rozmiešali prášok do pečiva. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a upečieme pri 160 C.
- Upečený korpus necháme vychladnúť a rozkrojíme na dve polovičky.
- Tvaroh, ja som použila mascarpone, zmiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Potom pridáme ušľahanú šľahačku a želatínu rozpustenú vo vode (zohriatu na cca 60 C) a všetko dobre premiešame.
- Na čokoládovú náplň povaríme asi minútu smotanu s cukrom a kakaom. Potom odstavíme z ohňa a pridáme na malé kúsky nakrájanú čokoládu. Miešame tak dlho, až sa čokoláda rozpustí. Necháme dôkladne vychladnúť.
- Na dno tortovej formy dáme prvú polovicu korpusu. Naň rozotrieme polovicu svetlej náplne.
- Na ňu dáme čokoládovú náplň
- A položíme druhú polovicu korpusu - ja som ju mala takú šišatú, nepočkala som pri krájaní až mi korpus dobre vychladne.
- Potrieme zvyšnou tvarohovou náplňou a povrch uhladíme.
- Dáme stuhnúť do chladničky, najlepšie na noc, potom povrch ozdobíme šľahačkou a čokoládovými ozdobami.
Mrzí ma, že som ju zabudla odfotiť na reze.