Tvarohová torta (fotorecept)

Autor receptu: medovnicek

Recept z Rytmusu života od cukrárky Pavlíny Bersziovej.

Suroviny

Postup

  1. Žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom do peny. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Do žĺtkovej peny postupne pridávame olej, vlažnú vodu a nakoniec múku, v ktorej sme rozmiešali prášok do pečiva. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a upečieme pri 160 C.
  2. Upečený korpus necháme vychladnúť a rozkrojíme na dve polovičky.
  3. Tvaroh, ja som použila mascarpone, zmiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Potom pridáme ušľahanú šľahačku a želatínu rozpustenú vo vode (zohriatu na cca 60 C) a všetko dobre premiešame.
  4. Na čokoládovú náplň povaríme asi minútu smotanu s cukrom a kakaom. Potom odstavíme z ohňa a pridáme na malé kúsky nakrájanú čokoládu. Miešame tak dlho, až sa čokoláda rozpustí. Necháme dôkladne vychladnúť.
  5. Na dno tortovej formy dáme prvú polovicu korpusu. Naň rozotrieme polovicu svetlej náplne.
  6. Na ňu dáme čokoládovú náplň
  7. A položíme druhú polovicu korpusu - ja som ju mala takú šišatú, nepočkala som pri krájaní až mi korpus dobre vychladne.
  8. Potrieme zvyšnou tvarohovou náplňou a povrch uhladíme.
  9. Dáme stuhnúť do chladničky, najlepšie na noc, potom povrch ozdobíme šľahačkou a čokoládovými ozdobami. Mrzí ma, že som ju zabudla odfotiť na reze.