Tvarohová pena s jahodami a so šľahačkou

Ádám Soós
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 17. júna 2014
Tvarohová pena s jahodami a so šľahačkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
20 g
200 ml
100 g
z 2 citrónov
z 2 citrónov
300 g
200 g
80 g




Postup

  1. 1

    Tri štvrtiny mlieka zohrejeme s cukrom. Zvyšok mlieka vymiešame s múkou, pridáme horúce mlieko s cukrom, uvaríme a necháme vychladnúť. Vychladnutý puding zmiešame s maslom, pridáme tvaroh, citrónovú kôru a šťavu a nakoniec opatrne zmiešame s vyšľahanou šľahačkou.

  2. 2

    Jahody očistíme, nakrájame a spolu s krémom nimi plníme poháre. Nakoniec dozdobíme čokoládou a ovocím.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia