Tvarohová kysnutá bábovka s kandizovaným ovocím a citrónovou polevou fotorecept

elenas - fotkaElenas, 6. apríla 2018 11:48
Ďalšie recepty »

Tvarohová kysnutá bábovka s kandizovaným ovocím a citrónovou polevou (fotorecept)Foto: Elenas

Úžasne jemná a šťavnatá bábovka. Pripravuje sa pomerne jednoducho aj keď kysnuté cesto potrebuje trochu viac času ale výsledok stojí za to. U nás je veľmi obľúbená.

20
porcií
120 min
príprava
55 min
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
50 g
3 ks
160 g
1/2 ČL
1 bal.
400 g
100 g
50 g
Kvások:
50 ml (teplé)
1 PL
1 PL
30 g
Poleva:
100 g
1 PL
1 PL (vriaca)
NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Hrozienka namočíme do vriacej vody alebo rumu. Suroviny pre kvások spolu zmiešame a necháme vykysnúť (10-15 minút).

    Tvarohová kysnutá bábovka s kandizovaným ovocím a citrónovou polevou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zatiaľ maslo rozpustíme a necháme vychladnúť.

    Tvarohová kysnutá bábovka s kandizovaným ovocím a citrónovou polevou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vajcia vyšľaháme do peny. Pridáme cukor, vanilkový cukor a šľaháme do biela.

    Tvarohová kysnutá bábovka s kandizovaným ovocím a citrónovou polevou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme tvaroh a dobre všetko premiešame.

    Tvarohová kysnutá bábovka s kandizovaným ovocím a citrónovou polevou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme roztopené maslo, premiešame. Pridáme vykysnutý kvások a jemne všetko premiešame.

    Tvarohová kysnutá bábovka s kandizovaným ovocím a citrónovou polevou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Preosiatu múku zmiešame spolu so soľou a citrónovou kôrou. Zmes postupne pridávame k cestu. Cesto dobre vymiesime.

    Tvarohová kysnutá bábovka s kandizovaným ovocím a citrónovou polevou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Hrozienka necháme dobre odkvapkať a spolu s 2/3 kandizovaného ovocia obalíme v múke (trochu kandizovaného ovocia necháme na ozdobu bábovky). Ovocie pridáme k cestu a premiešame.

    Tvarohová kysnutá bábovka s kandizovaným ovocím a citrónovou polevou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Cesto dáme do vymastenej múkou vyspanej formy, prikryjeme utierkou necháme na teplom meste vykysnúť (približne hodinu).

    Tvarohová kysnutá bábovka s kandizovaným ovocím a citrónovou polevou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C približne 45-55 minút. Pripadne vyskúšame špajdľou. Upečenú bábovku necháme trochu vychladnúť, vyberieme z formy, prikryjeme utierkou a necháme úplne vychladnúť.

    Tvarohová kysnutá bábovka s kandizovaným ovocím a citrónovou polevou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Pripravíme polevu tak, že vriacu vodu a citrónovú šťavu premiešame a postupne pridávame práškový cukor. Metličkou vymiešame na hladkú polevu, ktorou ozdobíme bábovku.

    Tvarohová kysnutá bábovka s kandizovaným ovocím a citrónovou polevou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Vrch bábovky posypeme zvyšným kandizovaným ovocím. Teraz už len uvariť si kávu alebo čaj a vychutnať dobrý koláčik. Dobrú chuť!

    Tvarohová kysnutá bábovka s kandizovaným ovocím a citrónovou polevou (fotorecept) - obrázok 11
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist