Tvarohová bábovka
Tvarohová bábovka

Tvarohová kysnutá bábovka s kandizovaným ovocím a citrónovou polevou fotorecept

elenas - fotkaelenas, 6. apríla 2018
Tvarohová kysnutá bábovka s kandizovaným ovocím a citrónovou polevou (fotorecept)
Foto: Elenas

Úžasne jemná a šťavnatá bábovka. Pripravuje sa pomerne jednoducho aj keď kysnuté cesto potrebuje trochu viac času ale výsledok stojí za to. U nás je veľmi obľúbená.

20
porcií
120 minút
príprava
55 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
50 g
3 ks
160 g
1/2 ČL
1 bal.
400 g
100 g
50 g
Kvások:
50 ml (teplé)
1 PL
1 PL
30 g
Poleva:
100 g
1 PL
1 PL (vriaca)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hrozienka namočíme do vriacej vody alebo rumu. Suroviny pre kvások spolu zmiešame a necháme vykysnúť (10-15 minút).

    Tvarohová kysnutá bábovka s kandizovaným ovocím a citrónovou polevou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zatiaľ maslo rozpustíme a necháme vychladnúť.

    Tvarohová kysnutá bábovka s kandizovaným ovocím a citrónovou polevou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vajcia vyšľaháme do peny. Pridáme cukor, vanilkový cukor a šľaháme do biela.

    Tvarohová kysnutá bábovka s kandizovaným ovocím a citrónovou polevou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme tvaroh a dobre všetko premiešame.

    Tvarohová kysnutá bábovka s kandizovaným ovocím a citrónovou polevou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme roztopené maslo, premiešame. Pridáme vykysnutý kvások a jemne všetko premiešame.

    Tvarohová kysnutá bábovka s kandizovaným ovocím a citrónovou polevou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Preosiatu múku zmiešame spolu so soľou a citrónovou kôrou. Zmes postupne pridávame k cestu. Cesto dobre vymiesime.

    Tvarohová kysnutá bábovka s kandizovaným ovocím a citrónovou polevou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Hrozienka necháme dobre odkvapkať a spolu s 2/3 kandizovaného ovocia obalíme v múke (trochu kandizovaného ovocia necháme na ozdobu bábovky). Ovocie pridáme k cestu a premiešame.

    Tvarohová kysnutá bábovka s kandizovaným ovocím a citrónovou polevou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Cesto dáme do vymastenej múkou vyspanej formy, prikryjeme utierkou necháme na teplom meste vykysnúť (približne hodinu).

    Tvarohová kysnutá bábovka s kandizovaným ovocím a citrónovou polevou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C približne 45-55 minút. Pripadne vyskúšame špajdľou. Upečenú bábovku necháme trochu vychladnúť, vyberieme z formy, prikryjeme utierkou a necháme úplne vychladnúť.

    Tvarohová kysnutá bábovka s kandizovaným ovocím a citrónovou polevou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Pripravíme polevu tak, že vriacu vodu a citrónovú šťavu premiešame a postupne pridávame práškový cukor. Metličkou vymiešame na hladkú polevu, ktorou ozdobíme bábovku.

    Tvarohová kysnutá bábovka s kandizovaným ovocím a citrónovou polevou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Vrch bábovky posypeme zvyšným kandizovaným ovocím. Teraz už len uvariť si kávu alebo čaj a vychutnať dobrý koláčik. Dobrú chuť!

    Tvarohová kysnutá bábovka s kandizovaným ovocím a citrónovou polevou (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Bezva recept, krásná práce. Líbí se mi postup, fota, ráda bych ochutnala, bábovka se jen směje. Jsi šikulka, díky za receptík!
Recept tipujem na výhru mesiaca:-) pekná prezentácia a tiež výsledná foto.Mam rada bábovku z kysnutého cesta.