Tuniakový šalát - Mexico (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Tento šalát dostať kúpiť, ale otvorite ho dva kúsky tuniaka a trošku zeleniny tak ho robím doma.

4 -6
porcie
20 minút minút
príprava
10 minut minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravím si cibuľu s cesnakom. Nakrájam na drobné kúsky.
  2. Ďalej si pripravím papriky. Použil som kalifornské a jednu kapiu všetky surové. Nakrájal som to na pásiky.
  3. Pridal som k ním čili 3 kusy a zelene jalopeňo krájané za 1Pl. Nakrájal som na drobné kúsky.
  4. Cibuľu so restoval na oboch olejoch a 2Pl šťava s tuniaka do mäkka.Pridal som cesnak nechal asi minútu prejsť teplom.
  5. Ďalej so dal na cibuľu nakrájané papriky premiešal a nechal dusiť. Nie celkom na mäkko tak aby papriky boli trošku chrumkavé.
  6. Hrniec som dal preč zo sporáka a do horúcej papriky som pridal fazuľu celú konzervu, kukuricu 150g a hrášok 100g. Fazuľu, kukuricu, hrášok som si pred tým vysypal do sitka a prepláchol vodou, ktorú som nechal odkapať v sitku. Zľahka som premiešal.
  7. Napokon som na zmes pridal tuniaka aj s vlastnou šťavou. Trochu som osolil. Všetko som znovu premiešal a dal do skla na noc postáť.
  8. Na začiatku som zabudol dať obrázok,aké konzervy som použil.
  9. Ráno sme mali skvelé raňajky bol mierne pikantný v rámci slušnosti nešli plamene z úst. Tak prajem dobrú chuť.