Tuniakové špízy

2010 - bez fotky2010, 4. augusta 2011
Tuniakové špízy
Foto: 2010

Korejsky recept "kabob" na grilovanu rybku.

Suroviny

400 g (hrubšie bifteky)
2
3 - 4
Marináda:
2 pl
1 pl
2 pl (rozdrvený)
2 pl (vňaťová cibuľka) nakrajana na drobno
1/2 pl
1 čl
1 pl (ľahká)
 na opekanie
 opražené




Postup

  1. 1

    Tuniakove stejky nakrajame na kocky a ponatierame marinadou a odlozime na min. 30 minut do ladnicky. Špajle si namocime do vody. Zazvorovu vodu- stavu si spravime nastruhanim na jemno tak cca 2 cm cerstveho zazvoru a vytlacenim.

  2. 2

    Striedavo napichame na spajgle s paprikou a jarnou cibulkou .

    Tuniakové špízy - obrázok 2
  3. 3

    Dame na rozpaleny grill trochu poolejujeme a otacame ... je to velmi rychlo hotove.

    Tuniakové špízy - obrázok 3
  4. 4

    Servirovali sme s Korejskym salatom z morskych rias Wakame a nakoniec prizdobili oprazenymi sezamovymi semienkami.

    Tuniakové špízy - obrázok 4

Diskusia k receptu

2010
U nas dostat tie riasy cerstve v europe asi len susene tu je recept na salat zo susenych:
50 g susene riasy wakame
1/3 hrnceka ryzoveho octu
1 lyzicka soli
1 lyzica cukru
1/2 lyzicky sesamovy olej
2 lyzice rastlinny olej
1lyzica lahka sojova omacka
1 mala chilli na drobno nakrajana
2-3 lyzice sezamove semienka
Postup:
Wakame dame do misky a dame do vlaznej vody napucat na 20 -30 minut. Vyberieme z vody a vyzmykame a orezeme tvrde stopky a nakrajame na pasiky, odlozime na stranu.
V druhej miske zmiesame vsetky suroviny na marinadu a nalejeme na riasy pridame chilly premiesame a posypeme sezamovymi semienkami.


evusik
na takúto grilovačku by som sa nechala pozvať :-)
dorisa
Priznám sa, lososa som jedla raz, a to bol pripravený v lístkovom cestíčku. Ale grilovaného, alebo pečeného nie. Mala by som vyskúšať. Určite je to lahodka, aj súdiac podľa tých krásnych fotiek.
rybarkuchar
Tuniak je úžasná ryba, dá sa z nej vyčarovať všetko možné. Robil som niečo podobné ale bez zázvoru. Ak pripravujem morské ryby, tak sa snažím použiť čo najmenej ingrediencií, ktoré prídu do styku s rybím mäsom počas prípravy, väčšinou je to len soľ a olivový olej. Príloha k rybe, to je iné - tam sa treba vyblázniť. Ale ako sa hovorí: nevyskúšaš, nevieš. Na jeseň idem k moru, určite skúsim aj Tvoj recept.
tatranka
Krásny recept.A špízy robím veľmi rada,akékoľvek.Ukladám si tvoj recept.
tinca
@2010 aj ja sa chcem dať pozvať, len čo som zbadala obr. hneď som vedela,že je od teba. No náádherné foto, ale aj rcp.
bozulka
Nádherné jedlo,pre istotu ukladám.Ale keď mám kus tuniaka tak vždy skončí na grile v prírodnej podobe ľahúčko marinované.Ale jeden nikdy nevie...



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia