Foto: 2010
Pred par mesiacmi som pridal recept na originalnu arasidovu omacku , kolega mi poradil tuto zjednodusenu thajsku verziu, skusil som ju bola vyborna ako Zobraziť celý popisPred par mesiacmi som pridal recept na originalnu arasidovu omacku , kolega mi poradil tuto zjednodusenu thajsku verziu, skusil som ju bola vyborna ako priloha ku grilovanemu tuniakovi.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g nakrajany na kocky |
|
1 na kocky |
|
10 |
|
2 lyzice |
|
arasidova omacka: | |
4 lyzice hrube |
|
2 lyzice |
|
5 lyzic |
|
1 lyzicka |
|
2 lyzice |
|
1/2 alebo kora z limetky |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Tuniaka nakrajame na kocky pokorenime potrieme sezamovym olejom a odlozime do ladnicky na hodinu.
- 2
Papriku masity nakrajame na kocky ,cibulu salotku ocistime a pripravime na podobnu velkost. Najlepsie na bambusove spajgle , striedavo napichavame papriku , maso , cibulu.
- 3
Pripravime si zjednodusenu verziu thajskej burakovej omacky. Kde zmiesame hrube arasidove maslo , s kokosovym mliekom trochou thajskej kari omacky z (azijskeho obchodu), troskou cukru a thajskej chilli omacky tiez z obchodu. Ked mame pridame citronovu travu ked nie nastruhame umytu koru z limetky.
- 4
Na rozpaleny pekac , najlepsie co ma "zubate"dno postrasime trochou oleja a opecieme spizy zo vsetkych stran ( podla chute ),2 minuty max . na jednej strane.
- 5
Servirovali sme so salatom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu