Foto: 2010
Tento recept sa dakde vola aj Trapani tuniak, je jednoduchy a nie je suchy. Takze pecene tuniakove stejky s ciernymi olivami a ancovickami Zobraziť celý popisTento recept sa dakde vola aj Trapani tuniak, je jednoduchy a nie je suchy. Takze pecene tuniakove stejky s ciernymi olivami a ancovickami .
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Krasny rez z tuniaka tento mal 1.2kg ostrym nozom zbavime koze , odkostime a naporcujeme na stejky .Umyjeme a osusime.
-
2
V miske si pripravime zmes kvalitneho oleja cerstvo nadrveneho korenia , morskej soli a citronovej stavy.Tuniaka marinujeme minimalne 15 minut.
-
3
Pripravime si zmes nadrobno nakrajanych byliniek cenaku jarnej cibulky a drvenych paradajek na drobno nakrajanych odkostkovanych ciernych oliv. Zalejeme namarinovaneho tuniaka a posipeme struhankou. Dame piect do rozohriatej rury a poslednych 5 minut prepneme na grill aby sme zapiekli vrch.
-
4
Servirovanie...neviem zjedol sa moc rychle len tak s cerstvym chlebom mali byt topinky a cherry paradajkami salatom.
o sebe je;-)