Tuniak s krevetovým dresingom

Autor receptu: rybarkuchar

Tento krát ma lekár naozaj vystrašil a po vašich bohatých radách (diskusia Každá rada dobrá) som sa rozhodol vstúpiť do seba a svojich stravovacích návykov. Začal som rybami. Aj keď môj názor na úpravu rýb je nemenný: na prípravu ryby stačí olej a soľ, na prílohách sa dá vyšantiť. Skúsil som dresing z baklažánu, tvarohu a kreviet.

30 minút
príprava

Postup

  1. Baklažán šupneme do rúry len tak bez ničoho na 20-30 minút, že je hotový poznáte podľa kože – musí byť pripečená.
  2. Zelenú fazuľku pripravíme jednoducho v pare, alebo len na chvíľu povariť v slanej vode. Kokteilové krevety osmažíme prudko na olivovom oleji a necháme vychladnúť. Baklažán olúpeme a rozmixujeme s tvarohom, cesnakom a čili papričkami. Riedime bielym jogurtom. Dochutíme soľou, korením a limetkou (kľudne aj horčica, kečup ... ).
  3. Na koniec primiešame krevety. Ozdobíme červenou paprikou.
  4. A toto je final. Mimochodom, dá sa zjesť aj s chlebom ako pomazánka.
  5. Suroviny