Šalát

Tuniak na rukole

Autor receptu: podravka

Tuniak servírovaný na rukole a pestrofarebnej zelenine ulahodí nielen chuti ale aj očiam.

1
porcia
25 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Na panvici rozohrejte 2 lyžice oleja a pridajte na kocky nakrájaného tuniaka.
  2. Opečte zo všetkých strán (za občasného premiešania), aby tuniak bol na povrchu hnedý a v strede ružový.
  3. Vyberte tuniaka, zľahka osoľte a posypte čerstvým mletým čiernym korením. Pridajte zázvor, pretlačený cesnak, tymian, tekuté ochucovadlo a nasekané chilli. Nechajte odležať.
  4. Na rovnakej panvici rozohrejte olivový olej a pridajte papriku nakrájanú na kocky. Krátko opečte a pridajte paradajky nakrájané na polovicu.
  5. Na servírovací tanier dajte rukolu, opečenú zeleninu a tuniaka. Pridajte uvarené vajíčka prekrojené na polovice. Na záver ešte pokvapkajte tekutým ochucovadlom.