Tuna mornay (fotorecept)

Autor receptu: shelley2mmm

4 - 6
porcie
10 - 15 minút
príprava
15 -20 minút
na 180 - 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Na maslom spenenej cibulke oprazime a podusime nakrajanu mrkvu, zeler a papriku, kym nezmaknu (Mozeme pouzit aj inu variabilnu zeleninu, to co chladnicka da). Pridame muku a povarime 1 minutu.
  2. Odstavime zo sporaka, vlejeme mlieko, vratime naspat a stalym miesanim pomaly zahustime. Pridame tuniaka so stavou, kukuricu bez stavy, nakrajanu petrzlenovu vnat, horcicu a 1 hrncek nastruhaneho syra. Posolime a okorenime. Nechame prejst varom a odstavime zo sporaka. (Syr by mal byt roztopeny a vzniknuta omacka stredne husta, chut sladko - slana)
  3. Servirovanie: 1. s ryzou; 2. s varenymi cestovinami; 3. so zapecenymi cestovinami : zmiesame uvarene cestoviny s hotovou tuniakovou omackou a nalejeme do vymastenej zapekacej misy. Na vrch posypeme 1 hrncekom nastruhaneho syra a struhankou. Dame zapiect, kym sa syr nerozpusti a struhanka trosku nezhnedne (nebojte sa, pokym nezhnedne cela struhanka, ja som ju po upeceni jednoducho premiesala s cestovinami a bolo aj tak dobre ;) )
  4. Hotovo!