Kačacia pečeň

Tučná kačacia pečeň s jablkami

Autor receptu: eruska25

Delikatesa.

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pečeň nakrájame na plátky hrubé 1 cm. Plátky dáme na panvicu, okamžite si začnú púšťať masť, keďže je pečeň mastná. Opečieme z každej strany tak 2 minúty. Po opečení ich dáme na teplé miesto, až teraz osolíme a okoreníme. Pečeň ostane mäkučká.
  2. Súčasne si pripravíme jablká. Jablká umyjeme, nakrájame na kolieska aj so šupkou, okrúhlou vykrajovačkou odstránime jadrovníky. Na inú panvicu odoberieme trochu kačacej masti z pečene a na nej opražíme kolieska jabĺk z každej strany.
  3. Na tanier položíme kolieska jabĺk a na ne kúsky pečene. Trochu pokvapkáme aj vypečenou kačacou masťou.