Trošku zasnežené vianočné polienko fotorecept
Foto: palokuchki
Uz tu boli pridane dva velmi pekne recepty na tento oblubeny vianocny kolac, hlavne v severnej a zapadnej casti Europy. Dneska som dokoncila moju Zobraziť celý popisUz tu boli pridane dva velmi pekne recepty na tento oblubeny vianocny kolac, hlavne v severnej a zapadnej casti Europy. Dneska som dokoncila moju verziu tohoto kolaca. Je ina ako tie predchadzajuce recepty tak ho tiez sem pridavam.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Najprv som vyslahala bielky do tuha. Potom som postupne za staleho slahania do bielok po lyziciach pridala najprv cukor a potom zltky.
-
2
Na koniec som do cesta velmi pomaly vareskou zamiesala pomlete orechy rozmiesane s mukou.
-
3
Cesto som vyliala na plech velkosti 38/34cm. Na spodok plechu som dala papier na pecenie a papier som este potrela maslom. Kolac som piekla vo vyhriatej rure na 180C 25 minut. Cesto treba sledovat, lebo velmi zalezi od rury ako presne dlho ho treba piect.
-
4
Upeceny teply plat som spolu s papierom na ktorom sa piekol stocila do rolady.
-
5
Pokym sa plat cesta chladil, pripravila som si plnku. Najprv som uvarila zltka s cukrom nad parou.
-
6
Do uvarenych zltok som zamiesala rum a uvarila som si silnu zrnkovu kavu.
-
7
Vymiesala som zmaknute maslo a za staleho slahania som pridala uvarene zltka s rumom a vychladenu kavu.
-
8
Na koniec som do plnky zamiesala postruhanu cokoladu.
-
9
Vychladnuty plat cesta som rozbalila a potrela ohriatym marhulovym dzemom. Ked sa dzem ohreje, lahsie sa roztiera. Ja som nemala dost marhuloveho dzemu, tak som pridala malinovy dzem. Ako som cesto zakrucala, postupne sa odlepoval papier na ktorom som ho piekla.
-
10
Vrch a boky rolady som potrela kremom. Oznacila som si asi 1/3 rolady a tam som ju sikmo prerezala, zhruba na 45 stupnovy uhol.
-
11
Kratsiu cast odrezanej rolady som prilozila k vacsej casti.
-
12
Kremom som zarovnala kde boli rolady spojene a celu roladu som slabo posypala praskovym cukrom.
Ale je to milé, na stole to pekne ukáže - no a samozrejme sú aj dobré. A to už teraz robíte aj krémové zákusky, alebo len trénujete a budete piecť ešte raz?