Trhané pečené mäso

Trhané bravčové mäso Pulled pork (fotorecept)

Autor receptu: kucharka

Obmena známeho jedla. Exotická kombinácia chutí. Najviac sa hodí s čínskymi bao buns.

10 minút
príprava
3-6 hodín minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Všetky uvedené suroviny na omáčku. Čínske korenie piatich chutí je mix z badiánu, klinčeka, škorice, sečuánskeho korenia a feniklových semienok.
  2. Nachystáme mäso. Ja som ho musela prekrojiť na 3 časti, aby sa mi zmestilo do hrnca :-)
  3. Omáčku "vmasírujeme" do mäsa. Na dno zapekacej misy poukladáme nakrájanú cibuľu (cibuľa v originál recepte nebola). Zvyšok omáčky vylejeme do misy na mäso.
  4. Vložíme do Crockpot-u a varíme 3 hodiny na High alebo 6 hodín na Low. Samozrejme, môže sa pomaly piecť prikryté aj v rúre. Upečené mäso položíme na tanier a vidličkou "trháme".
  5. Ja mäso premiešam aj s pečenou cibuľou, veľmi nám to tak chutí. Podávala som s bao buns. Bao buns neboli typické z kysnutého cesta, našla som rýchlejší recept: 200 g hladká múka, lyžička cukru, 1 prášok do pečiva, 100 ml mlieka, 1 lyžica octu, 1 lyžica oleja, soľ. Zmiešať, vyvaľkať na oválne buchtičky, vrch potrieť olejom, preložiť a variť na pare.
  6. Niekedy mäsom plním aj tortilly, alebo len tak na chleba. Tiež sa môže jesť aj s ryžou…
  7. Mäso s cibuľou ako to miešam ja, a ako to nebolo v originál recepte :-)