Trhané pečené mäso
Trhané bravčové mäso Pulled pork (fotorecept)
Autor receptu: kucharka
Obmena známeho jedla. Exotická kombinácia chutí. Najviac sa hodí s čínskymi bao buns.
10 minút príprava |
3-6 hodín minút tepelná úprava |
Postup
- Všetky uvedené suroviny na omáčku.
Čínske korenie piatich chutí je mix z badiánu, klinčeka, škorice, sečuánskeho korenia a feniklových semienok.
- Nachystáme mäso. Ja som ho musela prekrojiť na 3 časti, aby sa mi zmestilo do hrnca :-)
- Omáčku "vmasírujeme" do mäsa. Na dno zapekacej misy poukladáme nakrájanú cibuľu (cibuľa v originál recepte nebola).
Zvyšok omáčky vylejeme do misy na mäso.
- Vložíme do Crockpot-u a varíme 3 hodiny na High alebo 6 hodín na Low. Samozrejme, môže sa pomaly piecť prikryté aj v rúre.
Upečené mäso položíme na tanier a vidličkou "trháme".
- Ja mäso premiešam aj s pečenou cibuľou, veľmi nám to tak chutí.
Podávala som s bao buns. Bao buns neboli typické z kysnutého cesta, našla som rýchlejší recept: 200 g hladká múka, lyžička cukru, 1 prášok do pečiva, 100 ml mlieka, 1 lyžica octu, 1 lyžica oleja, soľ. Zmiešať, vyvaľkať na oválne buchtičky, vrch potrieť olejom, preložiť a variť na pare.
- Niekedy mäsom plním aj tortilly, alebo len tak na chleba. Tiež sa môže jesť aj s ryžou…
- Mäso s cibuľou ako to miešam ja, a ako to nebolo v originál recepte
:-)