Tvarohový koláč
Tvarohový koláč

Trhaná tvarohová brioška

mojaradost - bez fotkymojaradost, Ulany nad Zitavou, 1. novembra 2017

Brioška je z kysnutého cesta, plnená tvarohom a my tvaroh milujeme. Pripomína mi tvarohové buchty, je vynikajúca a zaujímavá na pohľad.

15
porcií
80 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

350 g
15 g
80 ml
2 kusy
150 ml
3 polievkové lyžice
1/2 kávová lyžička
1 balíček
Plnka:
250 g
1 kus
1 balíček
trochu
podľa chuti
1 polievková lyžica
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Pripravíme si kvások z polovice vlažného mlieka, kávovej lyžičky kryštálového cukru, trochu múky a droždia. Premiešame a necháme vykysnúť. Zvyšnú múku preosejeme, pridáme cukor, soľ, žĺtky, vanilkový cukor, vykysnutý kvások a zvyšné mlieko. V prípade potreby môžeme ešte pridať vlažné mlieko. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.

  2. 2

    Plnka: Tvaroh, lepší je bezhrudkovitý, vajce, vanilkový cukor, práškový cukor podľa chuti, trochu citrónovej kôry a Zlatý klas zmiešame.

  3. 3

    Vykysnuté cesto rozvaľkáme na doske na hrúbku 2 - 3 mm. Postupne vykrajujeme kolieska, priemer 10 cm. Krátko ich necháme podkysnúť. Potom rozvaľkáme na väčší kruh, každý potrieme plnkou a ukladáme po 3 kolieska tak, aby sa v 1/3 prekrývali. Zrolujeme a rolku v strede prekrojíme, čím dostaneme 2 ružičky. Pokračujeme kým neminieme cesto.

  4. 4

    Rovnou stranou ukladáme vedľa seba do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie a potretej olejom. Forma priemer 24 cm. Potrieme olejom aj medzi ružičkami, aby sa nezlepili. Necháme podkysnúť. Upečieme pri teplote 200 °C 25 - 30 minút. Údaje sú orientačné. Necháme mierne vychladnúť. Posypeme práškovým a vanilkovým cukrom. Ružičky sa krásne od seba oddeľujú. Dobrú chuť!

    Trhaná tvarohová brioška - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu