Crêpes podľa Julie Child

methi - fotkamethi, 23. augusta 2013
Crêpes podľa Julie Child
Foto: methi

Suroviny

1 hrnček
1 hrnček
4 ks
 stipka
4 PL
2 hrnčeky
 na vysmážanie




Postup

  1. 1

    Do misky vlejeme mlieko a vodu, pridáme vajíčka a štipku soli. Pridáme preosiatu múku a roztopené maslo na najvyššej rýchlosti mixérom miešame cesto 1 minútu.

  2. 2

    Ak sa na stenách misky usadí múka, zotrieme ju do cesta a mixujeme ďaľšie 2-3 sekundy. (Dá sa to samozrejme vymiešať aj ručne, tak som to robila aj ja.) Misku s cestom uzavrieme a odložíme minimálne na 2 hodiny do chladničky. Cesto je krásne hladké a krémové.

  3. 3

    Potom si panvicu dáme zohrievať. Potrieme ju olejom a zohrievame dovtedy, kým sa z nej nezačne troška dymiť. V tom momente ju zoberieme do ruky a do jej stredu vylejeme naberačku cesta. Hneď ho rozlievame krúživými pohybmi po panvici, rovnomerne, aby nám vznikla tenká palacinka. Panvicu vrátime na oheň a palacinku pečieme 60-80 sekúnd, potom ju obrátime a pečieme asi 1/2 minúty z druhej strany (alebo z oboch strán dohneda; nestopovala som to).

    Crêpes podľa Julie Child - obrázok 3
  4. 4

    Ak sa vám cesto bude zdať hustejšie, pridajte vodu (nie mlieko), ale len po lyžicách, neprilievať príliš veľa vody naraz. Za každou lyžicou dobre vymiešať.

  5. 5

    Hrnček, ktorý som použila ako odmerku na suroviny má objem 280ml.

Diskusia k receptu

babav
Krasne sa ti vydarili!Julia ma vynikajuce recepty , ale treba bezpodmienecne dodrziavat postup .Receptov na palacinky s obmenami je vela , tieto su prave originalne.Ja v poslednej dobe ,podla rady z Varechy ,pridavam do cesta postruhane jablko.Tie su hrubsie , ale velmi chutne ...pre moje vnucky;-).
ajay
Miska, velmi pekne ti vysli. Zaujimave, robim presne taky isty recept ale je od maminky. Ked robim palacinky tak mam vsetky deti z okolia u mna v kuchyni.
methi
Maminka bola sikovna a vedela, co robi :) Aj u nas deti palacinky hned zavonaju, lebo sme na prizemi. Ucila som aj susedku robit ich, lebo to nepoznala.
abul
Ďakujem za recept, dnes som ich robila z polovičnej dávky. Sú výborné, jemné, voňajúce maslom. Budú u mňa na prvom mieste medzi palacinkami.
tinca
@methi tak toto áno, ešte som ich nerobila sú naplánované na budúci týždeň:)
danda3
Miška, robila som ich v Kanade, dokonca 2x a múku som použila ovsennú, boli super, náplň bolo skaramelizované lesné ovocie. Odporúčam.♥
morenajea
Vyskúšané, cesto je po odstátí krásne zamatové, palacinky sa vôbec neprichýtajú. Výborný recept.
kukulienka71
mám síce svoj osvedčený recept od oka, veľmi máme radi palacinky a robím fakt dobré, ale zo zvedavosti skúsim aj tvoje, @methi , vyzerajú krásne!
kukulienka71
@methi , sú vynikajúce aj s celozrnnou hladkou ražnou múkou, boli to naše dnešné raňajky s tvarohovou plnkou. Ďakujem za recept:-)

katarina64
ako som vlani 1 krát vyskúšala,iné už ani nerobím...dokonca mám už i českú mutáciu jej kuchárskej knihy...
mooncika89
sú výborné... pri pouziti domacich vajec aj krasne zlte a ked sa na panvicu pouzije iba minimum oleja alebo dokonca ziaden chutia ako tie velke palacinky co robia v primorskych krajinach
1x lianka
janaor
Miska vdaka za recept,u nas palacinky tak jeden-dvakrat za rok,ale uz len podla tohto receptu.Aj dnes budu ako dezert.
22gabika
Nepisem casto komentare ale tu musim. Tie palacinky su bozske. Nadychane, netrhaju sa...asi najlepsie palacinky, co som kedy jedla. Ukladam a uz nikdy neskusam ine recepty. Dakujem.
používateľ nemá avatar
axo
axo
1:1 tekutiny a muky neni to husté ?