Foto: methi
Postup
-
1
Do misky vlejeme mlieko a vodu, pridáme vajíčka a štipku soli. Pridáme preosiatu múku a roztopené maslo na najvyššej rýchlosti mixérom miešame cesto 1 minútu.
- 2
Ak sa na stenách misky usadí múka, zotrieme ju do cesta a mixujeme ďaľšie 2-3 sekundy. (Dá sa to samozrejme vymiešať aj ručne, tak som to robila aj ja.) Misku s cestom uzavrieme a odložíme minimálne na 2 hodiny do chladničky. Cesto je krásne hladké a krémové.
- 3
Potom si panvicu dáme zohrievať. Potrieme ju olejom a zohrievame dovtedy, kým sa z nej nezačne troška dymiť. V tom momente ju zoberieme do ruky a do jej stredu vylejeme naberačku cesta. Hneď ho rozlievame krúživými pohybmi po panvici, rovnomerne, aby nám vznikla tenká palacinka. Panvicu vrátime na oheň a palacinku pečieme 60-80 sekúnd, potom ju obrátime a pečieme asi 1/2 minúty z druhej strany (alebo z oboch strán dohneda; nestopovala som to).
- 4
Ak sa vám cesto bude zdať hustejšie, pridajte vodu (nie mlieko), ale len po lyžicách, neprilievať príliš veľa vody naraz. Za každou lyžicou dobre vymiešať.
- 5
Hrnček, ktorý som použila ako odmerku na suroviny má objem 280ml.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Nie.