Bryndzové halušky

Tradičné bryndzové halušky (fotorecept)

Autor receptu: rimm

Klasické bryndzové halušky, ako ich robia na Liptove, Orave...

6
porcií
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Očistené zemiaky nastrúhame, pridáme soľ.
  2. Postupne pridávame múku, ja tak pol na pol, ale kľudne polohrubú, kto nechce miešať. Keď sú zemiaky moc suché, pridáme vlažnú vodu a spracujeme polohusté cesto.
  3. Následne spravíme klasické halušky cez haluškovač do osolenej vriacej vody (hejteri, keď nemáte čo robiť, robte ináč, ja robím rýchlo a zjem aj takéto).
  4. Halušky po uvarení neprelievam vodou, ale dám rovno do misky a premiešam s kockou bryndze.
  5. Medzi tým nakrájame slaninku (ja mam domácu) a opečieme. Niekto zamieša do halušiek, ja dávam až na tanier. Dobrú chuť
  6. Z vody po haluškách robím tradičnú polievku, pozri môj recept polievka z haluškovej vody.