Bryndzové halušky
Tradičné bryndzové halušky (fotorecept)
Autor receptu: rimm
Klasické bryndzové halušky, ako ich robia na Liptove, Orave...
6 porcií |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistené zemiaky nastrúhame, pridáme soľ.
- Postupne pridávame múku, ja tak pol na pol, ale kľudne polohrubú, kto nechce miešať. Keď sú zemiaky moc suché, pridáme vlažnú vodu a spracujeme polohusté cesto.
- Následne spravíme klasické halušky cez haluškovač do osolenej vriacej vody (hejteri, keď nemáte čo robiť, robte ináč, ja robím rýchlo a zjem aj takéto).
- Halušky po uvarení neprelievam vodou, ale dám rovno do misky a premiešam s kockou bryndze.
- Medzi tým nakrájame slaninku (ja mam domácu) a opečieme.
Niekto zamieša do halušiek, ja dávam až na tanier.
Dobrú chuť
- Z vody po haluškách robím tradičnú polievku, pozri môj recept polievka z haluškovej vody.