Cuketový koláč

Toskánsky cuketový koláč

Autor receptu: borkabb

Netradičný chutný koláč, recept som našla v starom časopise. Pečie sa z čerstvej cukety.

12
porcií
120 minút
príprava
50 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Ošúpané cukety nastrúhame na hrubo, posolíme a necháme pustiť vodu.
  2. Medzitým na suchej panvici nasucho opražíme slnečnicové semienka a po vychladnutí ich zomelieme.
  3. Cukor s vajcami vyšľaháme do svetlej peny, pridáme vanilkový cukor, citrónovú šťavu aj nastrúhanú kôru, múku zmiešanú s práškom do pečiva, pomleté slnečnicové semienka, dôkladne vyžmýkanú cuketu a nasekanú petržlenovú vňať s bazalkou.
  4. Okrúhlu formu s priemerom 24 cm vyložíme papierom na pečenie a naplníme cuketovým cestom.
  5. Pečieme 45-50 minút na najnižšom rošte rúry vyhriatej na 175 stupňov.