Cuketový koláč
Toskánsky cuketový koláč
Autor receptu: borkabb
Netradičný chutný koláč, recept som našla v starom časopise. Pečie
sa z čerstvej cukety.
12 porcií |
120 minút príprava |
50 minút na 175 °C |
Postup
- Ošúpané cukety nastrúhame na hrubo, posolíme a necháme pustiť vodu.
- Medzitým na suchej panvici nasucho opražíme slnečnicové semienka a po vychladnutí ich zomelieme.
- Cukor s vajcami vyšľaháme do svetlej peny, pridáme vanilkový cukor, citrónovú šťavu aj nastrúhanú kôru, múku zmiešanú s práškom do pečiva, pomleté slnečnicové semienka, dôkladne vyžmýkanú cuketu a nasekanú petržlenovú vňať s bazalkou.
- Okrúhlu formu s priemerom 24 cm vyložíme papierom na pečenie a naplníme cuketovým cestom.
- Pečieme 45-50 minút na najnižšom rošte rúry vyhriatej na 175 stupňov.