Tortové oblátky plnené sušeným mliekom
Chuť mlieka a čokolády. Jednoduchá príprava na poslednú chvíľu.
porcií
príprava
Suroviny
| 400 g |  | 
| 400 g (alebo kryštálový) |  | 
| 150 ml studená |  | 
| 250 g čerstvé |  | 
| 100 g |  | 
| 6 ks |  | 
| Dokončenie: | |
| (alebo tmavá) |  | 
Postup
- 
                                                    1
                                                    Suroviny a plnené oblátky.   
- 
                                                    2
                                                    Najprv vo vode uvaríme cukor na sirup, ktorý necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do hladka a po častiach pridáme sušené mlieko. Zároveň prilievame sirup po bokoch misky tenkým prúdom a všetko dobre vymiešame. Tmavú čokoládu rozpustíme nad parou. Tortové oblátky 2 ks dáme na plech a nanesieme polovicu mliečnej plnky, viď foto.   
- 
                                                    3
                                                    Do druhej polovice plnky vmiešame rozpustenú čokoládu, dobre premiešame. Na mliečnu vrstvu položíme oblátky, zľahka pritlačíme a rozotrieme tmavú čokoládovú plnku a opäť položíme oblátky. Zaťažíme a necháme stuhnúť do druhého dňa. Na druhý deň pokrájame na kocky, namáčame alebo pofŕkame čokoládovou polevou. 
- 4
Dobrú chuť všetkým a príjemné prežitie vianočných sviatkov redakcii, ako aj všetkým Varecháčom. Tiež tortové oblátky:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 4


 
                                                     
                                                    




 
                                                        
                                                     
 


Ďakujem za komentár som rada že sa recept páči prajem, ako som už písala požehnané Vianočné sviatky veľa zdravíčka.