Tortové oblátky plnené sušeným mliekom
Foto: olinecka
Chuť mlieka a čokolády. Jednoduchá príprava na poslednú chvíľu.
porcií
príprava
Suroviny
400 g |
|
400 g (alebo kryštálový) |
|
150 ml studená |
|
250 g čerstvé |
|
100 g |
|
6 ks |
|
Dokončenie: | |
(alebo tmavá) |
|
Postup
-
1
Suroviny a plnené oblátky.
-
2
Najprv vo vode uvaríme cukor na sirup, ktorý necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do hladka a po častiach pridáme sušené mlieko. Zároveň prilievame sirup po bokoch misky tenkým prúdom a všetko dobre vymiešame. Tmavú čokoládu rozpustíme nad parou. Tortové oblátky 2 ks dáme na plech a nanesieme polovicu mliečnej plnky, viď foto.
-
3
Do druhej polovice plnky vmiešame rozpustenú čokoládu, dobre premiešame. Na mliečnu vrstvu položíme oblátky, zľahka pritlačíme a rozotrieme tmavú čokoládovú plnku a opäť položíme oblátky. Zaťažíme a necháme stuhnúť do druhého dňa. Na druhý deň pokrájame na kocky, namáčame alebo pofŕkame čokoládovou polevou.
- 4
Dobrú chuť všetkým a príjemné prežitie vianočných sviatkov redakcii, ako aj všetkým Varecháčom.
Tiež tortové oblátky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
Ďakujem za komentár som rada že sa recept páči prajem, ako som už písala požehnané Vianočné sviatky veľa zdravíčka.