Plnené tortové oblátky

Tortové oblátky plnené sušeným mliekom

Autor receptu: olinecka

Chuť mlieka a čokolády. Jednoduchá príprava na poslednú chvíľu.

48 ks
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Suroviny a plnené oblátky.
  2. Najprv vo vode uvaríme cukor na sirup, ktorý necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do hladka a po častiach pridáme sušené mlieko. Zároveň prilievame sirup po bokoch misky tenkým prúdom a všetko dobre vymiešame. Tmavú čokoládu rozpustíme nad parou. Tortové oblátky 2 ks dáme na plech a nanesieme polovicu mliečnej plnky, viď foto.
  3. Do druhej polovice plnky vmiešame rozpustenú čokoládu, dobre premiešame. Na mliečnu vrstvu položíme oblátky, zľahka pritlačíme a rozotrieme tmavú čokoládovú plnku a opäť položíme oblátky. Zaťažíme a necháme stuhnúť do druhého dňa. Na druhý deň pokrájame na kocky, namáčame alebo pofŕkame čokoládovou polevou.
  4. Dobrú chuť všetkým a príjemné prežitie vianočných sviatkov redakcii, ako aj všetkým Varecháčom.