Tortové oblátky plnené orechovým nugátom fotorecept
Foto: eruska25
Jeden z receptov na báječné využitie bielkov - malé štvorčeky plné orechov.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Potrebné suroviny.
-
2
Kryštálový cukor, vanilkový cukor, med a vodu dáme variť. Cukor má byť uvarený "na niť ". Čo je to? Asi po 5 minútach varenia kvapnem trochu na tanierik, namočím prst a ukazovák, spojím ich a následne roztvorím, a ten sladký sirup sa medzi prstami ťahá ako niť.
-
3
Bielky vyšľaháme s 1 PL kryštálového cukru, pridáme do sirupu a za stáleho miešania povaríme.
-
4
Pridáme pomleté orechy a zas za stáleho miešania povaríme.
-
5
Hustú plnku natrieme na oblátku.
-
6
Prikryjeme druhou oblátkou, dobre zaťažíme a necháme vychladnúť najlepšie do druhého dňa.
-
7
Nakrájame na malé štvorčeky,
-
8
Jeden vrchol namočíme do roztopenej čokolády a necháme stuhnúť.
-
9
Malé sladké jednohubky.
Ďakujem Ti za pekný a vtipný komentár. Áno, pod zámkom.
Plnka je na dva kusy oblátok, jedna hore, jedna dole.
No nič sa mi nezrazilo.