Plnené tortové oblátky

Tortové oblátky plnené orechovým nugátom (fotorecept)

Autor receptu: eruska25

Jeden z receptov na báječné využitie bielkov - malé štvorčeky plné orechov.

40 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Potrebné suroviny.
  2. Kryštálový cukor, vanilkový cukor, med a vodu dáme variť. Cukor má byť uvarený "na niť ". Čo je to? Asi po 5 minútach varenia kvapnem trochu na tanierik, namočím prst a ukazovák, spojím ich a následne roztvorím, a ten sladký sirup sa medzi prstami ťahá ako niť.
  3. Bielky vyšľaháme s 1 PL kryštálového cukru, pridáme do sirupu a za stáleho miešania povaríme.
  4. Pridáme pomleté orechy a zas za stáleho miešania povaríme.
  5. Hustú plnku natrieme na oblátku.
  6. Prikryjeme druhou oblátkou, dobre zaťažíme a necháme vychladnúť najlepšie do druhého dňa.
  7. Nakrájame na malé štvorčeky,
  8. Jeden vrchol namočíme do roztopenej čokolády a necháme stuhnúť.
  9. Malé sladké jednohubky.