Plnené tortové oblátky
Tortové oblátky plnené orechovým nugátom (fotorecept)
Autor receptu: eruska25
Jeden z receptov na báječné využitie bielkov - malé štvorčeky plné orechov.
40 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Potrebné suroviny.
- Kryštálový cukor, vanilkový cukor, med a vodu dáme variť. Cukor má byť uvarený "na niť ". Čo je to? Asi po 5 minútach varenia kvapnem trochu na tanierik, namočím prst a ukazovák, spojím ich a následne roztvorím, a ten sladký sirup sa medzi prstami ťahá ako niť.
- Bielky vyšľaháme s 1 PL kryštálového cukru, pridáme do sirupu a za stáleho miešania povaríme.
- Pridáme pomleté orechy a zas za stáleho miešania povaríme.
- Hustú plnku natrieme na oblátku.
- Prikryjeme druhou oblátkou, dobre zaťažíme a necháme vychladnúť najlepšie do druhého dňa.
- Nakrájame na malé štvorčeky,
- Jeden vrchol namočíme do roztopenej čokolády a necháme stuhnúť.
- Malé sladké jednohubky.