Tortička pre dvojičky

gacy - fotkagacy, 5. mája 2013
Tortička pre dvojičky
Foto: gacy

Áno, torta pre mňa a moju dvojičku Paťku :) Mali sme 17 a mamina bola bohužial na poobednej a nestíhala vypekať :). Tak sme Zobraziť celý popisÁno, torta pre mňa a moju dvojičku Paťku :) Mali sme 17 a mamina bola bohužial na poobednej a nestíhala vypekať :). Tak sme ju s mojou sestričkou Paťkou upiekli spolu :) Torta je 10 cm vysoká s priemerom 20 cm...piškóta aj s krémom sú extra ľahké :) Mňam

17 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
250 g
250 g
1 ks
1 dl + troška viac
1 dl + troška viac
1 ks
2 PL
Parížska šlahačka:
600 ml
150 g
1 ks
2 ks
Poleva:
1/4 bal.
150 g
Ostatné:
Dodatočna plnka čoko:
1 ks
3 PL
1/4 bal.
3 PL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si parížsku šľahačku. Do misky vylejeme smotany, pridáme čokoládu a cukor. Dáme variť do vodného kúpeľa (tak aby bola šľahačka horúca...nesmie však vrieť). Necháme vychladnúť a dáme do chladničky - aspoň na 8-10 hod. Vychladnutý vymiešame mixérom na rýchlych otáčkach so stužovačmi.Ked sa vydari je dost na celu tortu mne sa zgrcol tak som musela dat puding este :/

  2. 2

    Cesto. Vyšľaháme žĺtka s cukrami do penista. Pridáme mlieko,olej a potom po častiach múku, v ktorej sme vymiešali PDP (nedala som celé balenie). Nakoniec pridáme z bielok vyšľahaný sneh a zľahka premiešame. Rozdelíme ho do 2 misiek a do jednej pridáme 2 lyžice kakaa (nedávajte priveľa). Teraz si tie cestá ešte znova dáme na polovicu a máme 4 cestá. 2x biele a 2x kakaové. (na obrazku chyba 1 vanilkove...uz sa pieklo)

    Tortička pre dvojičky  - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si formu (moja je silikónová 20 cm) a vylejeme do nej prvé cesto. Rúru sme si vyhriali na 250°C...keď tam dáme cesto (pod formu som dala plech) znížime teplotu na 220°C a necháme tak 3 min. Potom znížime teplotu na 180°C a pečieme 14 min :) (ak sa bude cesto moc prepekať prikryjeme alobalom ). Tento postupo zopakujeme ešte 3 krát a máme 4 korpusy.

    Tortička pre dvojičky  - obrázok 3
  4. 4

    Kedze s parizskej slahacky som mala maslo trebalo este druhu plnku. Pripravime si puding podla navodu ale pridame este muku a nechame uvarit. Ked nam husty puding vychladne miesame ho s mixerom spolu s vymiesanym maslom s cukrom :)

  5. 5

    Vrstvenie. 1 kakaovy korpus-potrieme pudingom. Dame biely korpus a potrieme dzemom. Dalej ide 3-ti korpus kakaovy na ktory dame parizsku slahacku. Dame posledy, bledy korpus a celu tortu aj po bokoch potrieme dzemom. Dame cez noc do chladu.

    Tortička pre dvojičky  - obrázok 5
  6. 6

    Ceru rozpustime s cokoladou vo vodnom kupeli a potrieme celu tortu.

    Tortička pre dvojičky  - obrázok 6
  7. 7

    S Patkou sme si urobili marcipanove kvietky :)

    Tortička pre dvojičky  - obrázok 7
  8. 8

    A ozdobime tortu :)

    Tortička pre dvojičky  - obrázok 8
  9. 9

    Tu ju mame v reze :)

    Tortička pre dvojičky  - obrázok 9
  10. 10

    A tu som ja ako krajam tortu :D

    Tortička pre dvojičky  - obrázok 10
  11. 11

    Z lava je Patka a z prava som ja :) podla mna nevyzerame vobec ako dvojicky :D

    Tortička pre dvojičky  - obrázok 11

Diskusia k receptu

frezia68
No dievčatká,ste šikovné ,no v noci by ste mali spať :-))) Krásne oslavy a všetko najlepšie k narodeninám,nech sa vydaria :-)
gacy
Dakujeme :D tak ja chodievam spat az okolo 12-tej niekedy skor inokedy neskor :D ale o 8 rano vzdy hore :) a som vyspata
gacy
Noo ona chodiev skor aby sa do ruzova vyspala :D my dve sme rozdielne vo vela veciach. Uz len to ze ona je opalena s dlhymi hnedymi vlami a ja biela kratkovlasa zrzka :D
frezia68
Nuž nie ste ako v tej pesničke:"sú jak 2 hrozná,nik ich nerozozná",ale jedna krajšia,ako druhá,či tretia a šikovnice,ak viete tak dobre piecť :-))).Robíte mamke určite všetky radosť,tak ešte raz pekné oslavy!!!!!!!!!!
3sandra3
dievčatá , ste krásne,,, prajem vám všetko najlepšie,,, a tortička nemá chybu... :-)
monda
veľmi pekná tortička, vydarila sa vám je vysoká a určite vám chutila,ešte všetko najlepšie k narodkám:-)
gacy
Dakujeme :)) mne sa pacilo ze je to taka nasa prva ktoru sme si same spravili ...taka prava sestrska :)) hihi
luss44
kočky, tak gratulujem ku krásnej 17-tke. aj ja mám doma dvojičky 17 ročné a takisto sa vôbec nepodobajú, a sú rovnako šikovné ako aj Vy, určite má mama z Vás radosť, torta je krásna.
zuzkabluzka
@gacy , tak vidim, ze nakoniec sa ani prsticky, ani mozgova torta k tymto narodeninam nekonali :D lepsie, k takym kockam pasuju kvietky, tak vsetko naj,... pekne ste si napiekli, baby :))
gacy
@luss44 to je celkom sranda :D ukaz fotku ako vyzeraju :)
@zuzkabluzka kamarat bude mat narodeminy tak jemu idem robit zombie prstiky :)) Sestra by mi to neschvalila ona je jemnejsia dusa :D hihi
luss44


toto sú torty, ktoré som piekla pre moje dvojičky k 17-tinám v marci
gacy
@luss ja z nich nemozem :O su prekrasne :)) Si im urcite spravila poriadne sladku radost hihi ;)
luss44
hej, podarili sa mi, všetci v rodine boli šokovaní, mierne aj ja, lebo torty nie sú moja silná stránka v pečení :) všetko od korpusu, cez krém až po ružičky som použila odtiaľto z Varechy, za čo Varecháčkam ďakujem
gacy
Hej hej ja vzdy prelistujem celu varechu a internet. Skopem nejake recepty ktore si poupravujem podla seba a potom vypekam :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia