Foto: gacy
Áno, torta pre mňa a moju dvojičku Paťku :) Mali sme 17 a mamina bola bohužial na poobednej a nestíhala vypekať :). Tak sme Zobraziť celý popisÁno, torta pre mňa a moju dvojičku Paťku :) Mali sme 17 a mamina bola bohužial na poobednej a nestíhala vypekať :). Tak sme ju s mojou sestričkou Paťkou upiekli spolu :) Torta je 10 cm vysoká s priemerom 20 cm...piškóta aj s krémom sú extra ľahké :) Mňam
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
250 g |
|
250 g |
|
1 ks |
|
1 dl + troška viac |
|
1 dl + troška viac |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
Parížska šlahačka: | |
600 ml |
|
150 g |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
Poleva: | |
1/4 bal. |
|
150 g |
|
Ostatné: | |
|
|
|
|
Dodatočna plnka čoko: | |
1 ks |
|
3 PL |
|
1/4 bal. |
|
3 PL |
|
Postup
-
1
Pripravíme si parížsku šľahačku. Do misky vylejeme smotany, pridáme čokoládu a cukor. Dáme variť do vodného kúpeľa (tak aby bola šľahačka horúca...nesmie však vrieť). Necháme vychladnúť a dáme do chladničky - aspoň na 8-10 hod. Vychladnutý vymiešame mixérom na rýchlych otáčkach so stužovačmi.Ked sa vydari je dost na celu tortu mne sa zgrcol tak som musela dat puding este :/
- 2
Cesto. Vyšľaháme žĺtka s cukrami do penista. Pridáme mlieko,olej a potom po častiach múku, v ktorej sme vymiešali PDP (nedala som celé balenie). Nakoniec pridáme z bielok vyšľahaný sneh a zľahka premiešame. Rozdelíme ho do 2 misiek a do jednej pridáme 2 lyžice kakaa (nedávajte priveľa). Teraz si tie cestá ešte znova dáme na polovicu a máme 4 cestá. 2x biele a 2x kakaové. (na obrazku chyba 1 vanilkove...uz sa pieklo)
- 3
Pripravíme si formu (moja je silikónová 20 cm) a vylejeme do nej prvé cesto. Rúru sme si vyhriali na 250°C...keď tam dáme cesto (pod formu som dala plech) znížime teplotu na 220°C a necháme tak 3 min. Potom znížime teplotu na 180°C a pečieme 14 min :) (ak sa bude cesto moc prepekať prikryjeme alobalom ). Tento postupo zopakujeme ešte 3 krát a máme 4 korpusy.
- 4
Kedze s parizskej slahacky som mala maslo trebalo este druhu plnku. Pripravime si puding podla navodu ale pridame este muku a nechame uvarit. Ked nam husty puding vychladne miesame ho s mixerom spolu s vymiesanym maslom s cukrom :)
- 5
Vrstvenie. 1 kakaovy korpus-potrieme pudingom. Dame biely korpus a potrieme dzemom. Dalej ide 3-ti korpus kakaovy na ktory dame parizsku slahacku. Dame posledy, bledy korpus a celu tortu aj po bokoch potrieme dzemom. Dame cez noc do chladu.
- 6
Ceru rozpustime s cokoladou vo vodnom kupeli a potrieme celu tortu.
- 7
S Patkou sme si urobili marcipanove kvietky :)
- 8
A ozdobime tortu :)
- 9
Tu ju mame v reze :)
- 10
A tu som ja ako krajam tortu :D
- 11
Z lava je Patka a z prava som ja :) podla mna nevyzerame vobec ako dvojicky :D
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@zuzkabluzka kamarat bude mat narodeminy tak jemu idem robit zombie prstiky :)) Sestra by mi to neschvalila ona je jemnejsia dusa :D hihi
toto sú torty, ktoré som piekla pre moje dvojičky k 17-tinám v marci