Tortička pre dvojičky

Autor receptu: gacy

Áno, torta pre mňa a moju dvojičku Paťku :) Mali sme 17 a mamina bola bohužial na poobednej a nestíhala vypekať :). Tak sme ju s mojou sestričkou Paťkou upiekli spolu :) Torta je 10 cm vysoká s priemerom 20 cm...piškóta aj s krémom sú extra ľahké :) Mňam

17 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si parížsku šľahačku. Do misky vylejeme smotany, pridáme čokoládu a cukor. Dáme variť do vodného kúpeľa (tak aby bola šľahačka horúca...nesmie však vrieť). Necháme vychladnúť a dáme do chladničky - aspoň na 8-10 hod. Vychladnutý vymiešame mixérom na rýchlych otáčkach so stužovačmi.Ked sa vydari je dost na celu tortu mne sa zgrcol tak som musela dat puding este :/
  2. Cesto. Vyšľaháme žĺtka s cukrami do penista. Pridáme mlieko,olej a potom po častiach múku, v ktorej sme vymiešali PDP (nedala som celé balenie). Nakoniec pridáme z bielok vyšľahaný sneh a zľahka premiešame. Rozdelíme ho do 2 misiek a do jednej pridáme 2 lyžice kakaa (nedávajte priveľa). Teraz si tie cestá ešte znova dáme na polovicu a máme 4 cestá. 2x biele a 2x kakaové. (na obrazku chyba 1 vanilkove...uz sa pieklo)
  3. Pripravíme si formu (moja je silikónová 20 cm) a vylejeme do nej prvé cesto. Rúru sme si vyhriali na 250°C...keď tam dáme cesto (pod formu som dala plech) znížime teplotu na 220°C a necháme tak 3 min. Potom znížime teplotu na 180°C a pečieme 14 min :) (ak sa bude cesto moc prepekať prikryjeme alobalom ). Tento postupo zopakujeme ešte 3 krát a máme 4 korpusy.
  4. Kedze s parizskej slahacky som mala maslo trebalo este druhu plnku. Pripravime si puding podla navodu ale pridame este muku a nechame uvarit. Ked nam husty puding vychladne miesame ho s mixerom spolu s vymiesanym maslom s cukrom :)
  5. Vrstvenie. 1 kakaovy korpus-potrieme pudingom. Dame biely korpus a potrieme dzemom. Dalej ide 3-ti korpus kakaovy na ktory dame parizsku slahacku. Dame posledy, bledy korpus a celu tortu aj po bokoch potrieme dzemom. Dame cez noc do chladu.
  6. Ceru rozpustime s cokoladou vo vodnom kupeli a potrieme celu tortu.
  7. S Patkou sme si urobili marcipanove kvietky :)
  8. A ozdobime tortu :)
  9. Tu ju mame v reze :)
  10. A tu som ja ako krajam tortu :D
  11. Z lava je Patka a z prava som ja :) podla mna nevyzerame vobec ako dvojicky :D