Torta

Autor receptu: wildrane

Základ tvorí klasické piškótové cesto a plnky podla chuti.

Postup

  1. 12 žĺtkov vymiešame s 12 PL pr.cukru a 2 vanilk. cukrami. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Po troche do vyšl. žĺtkov pridávame polohr. múku zmiešanú s kypr. práškom, bielka, olej, a horúcu vodu. Cesto rozdelíme na dve polovice do jednej pridám kakao, do druhej mleté orechy. Upečieme v horúcej rúre na plechu vystlatým papierom na pečenie. Po upečený korpusy necháme vychladnúť, oba rozrežeme na polovice.
  2. Plnka: Uvaríme puding z mlieka a 1 1/2 čokoládového puding. prášku. Necháme vychladnúť. Maslo zmiešame s cukrom. Rozpustíme dve čokolády a vychladnuté pridáme k maslu, pridáme dve PL smotany a zmiešame. Pridáme uvarený puding. Časť plnky natrieme na orechový korpus. Jednu 1/2 kakaového korpusu pokvapkáme šťavou z kompótu (podľa chuti a použitého lekváru), natrieme lekvárom a priložíme druhú polovicu kakaového korpusu a dáme na orechový korpus natretý plnkou. Vrchnú časť kakaového korpusu potrieme plnkou a prikryjeme posledným korpusom. Vrch a boky torty natrieme zvyšnou časťou plnky, na vrch dáme čokoládovu polvu ( 1 horká čokoláda + trochu Cery + 2 PL oleja). Boky torty ozdobíme mletými orechmi,alebo čokoládovými pilinami, vrch podla vlastnej fantázie.
  3. Torta opačnej kombinácie, na výzdobu použitá biela čokoláda a čokoládový krém.