Torta víťazstva - s čokoládovou a ríbezľovou penou
Foto: dominikakralovicova
Použila som tortovú formu s priemerom 26 cm
Suroviny
Cesto : | |
4 ks |
|
7-8 PL |
|
70 g |
|
1,5 - 2 ČL |
|
50 g |
|
3 PL |
|
Čokoládová pena: | |
255 g |
|
425 ml |
|
štipka |
|
2 ČL |
|
2 PL |
|
Ríbezľová pena: | |
375 ml |
|
400 g mrazené (alebo čerstvé) |
|
255 g |
|
štipka |
|
2 ČL |
|
2 PL |
|
štipka potravinárske |
|
Ganache: | |
60 g horká |
|
125 ml |
|
Postup
-
1
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Múku, PDP, kakao preosejeme, pridáme k pene spolu s olejom a zamiešame. Formu vystelieme papierom na pečenie, nalejeme cesto a pečieme pri 180 stupňoch Celzia 15-20 minút.
- 2
Čokoládová pena: Čokoládu a 175ml smotany som si roztopila v hrnci a nechala vychladnúť. Medzitým som si vyšľahala zvyšok smotany so štipkou soli mixérom.Potom som zaliala práškové želé 2 pl vody, nechala napučať, roztopila som si ju a naliala do čokoládovo-smotanovej zmesi, pridala šľahačku vyšľahanú mixérom a všetko opatrne zmiešala. Penu som naliala na cesto a dala so chladničky na 30 minút.
- 3
Ríbezľová pena: Rozmixujeme v mixéri 200g ríbezlí dohladka. Ríbezľové pyré zmiešame s 125 ml smotany na šľahanie, soľou a bielou čokoládou - a rozpustime v hrnci, pokiaľ sa čokoláda nerozpustí. Zmes necháme vychladnúť. 250ml šľahačky vyšľaháme mixérom a pridáme k nej trošku červeného farbiva. Potom som zaliala práškové želé 2 pl vody nechala napučať a následne roztopila a pridala do ríbezľovo-smotanovej zmesi, pridala šľahačku vyšľahanú mixérom a všetko opatrne zamiešala. Nanesieme na čokoládovú penu, obložíme zvyšnými ríbezľami a dáme stuhnúť do chladničky na 30 minút.
- 4
Ganache: čokoládu zalejeme smotanou roztopíme v kastróliku. Necháme vychladnúť a nalejeme na tortičku a dáme do chladničky najlepšie na noc . Na druhý deň podávame. Dobrú chuť .
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tu je menované video, je veľmi podrobné, len neviem či je niekde aj s titulkami, je po fr.
Alebo je možné skombinovať aj s rastlinnou smotanou ? Ďakujem.