Torta trochu inak

zitus - fotkazitus, 13. februára 2014
Torta trochu inak
Foto: zitus

Čo tak trošku zmeny a skúsiť trochu inú tortu než len čokoládovú alebo ovocnú? Tu je jedna torta na slaný spôsob, je naozaj veľmi veeeľmi Zobraziť celý popisČo tak trošku zmeny a skúsiť trochu inú tortu než len čokoládovú alebo ovocnú? Tu je jedna torta na slaný spôsob, je naozaj veľmi veeeľmi jednoduchá a rýchla.

60 minút
príprava

Suroviny

1 balenie
250 g (gouda 30-40%)
Plnka:
5 ks
250 g
2 ks
1 KL
1 ks




Postup

  1. 1

    Ako plnku som použila vlastne vajíčkovú pomazánku. Ak máte nejaký vlastný recept na pomazánku,môžte kľudne použiť svoju,prípadne túto moju vlastnú. Takže uvarené vajíčka nakrájame,zmiešame s maslom(predtým ho vytiahneme z chladničky aby bolo mäkké), horčicou,korením,vegetou,nakrájanou cibuľou, a taveným syrom(može byť aj iný než bambino. (na tortu môžete použiť aj bryndzovú pomazánku,alebo aj obidve prestriedať,podla chuti)

  2. 2

    Na tácku si dáme 4 pláty sendviča (ak chcete väčšiu tortu môžete dať aj viac,len treba prispôsobiť potom aj množstvo plnky),natrieme ich plnkou,takto spravíme 4 poschodia. Na najvyššie tiež natrieme plnku.

  3. 3

    Tvrdý syr dáme do mikroténového sáčku a vložíme ho do vriacej vody aby sa roztavil. Necháme ho tam cca 10 minút (to uvidíte kedy asi je roztavený,ale nechajte ho tam radšej dlhšie jak kratšie). Potom treba rýchlo s tým syrom pracovať aby nestuhol, tak ho rýchlo rozválkame,(nelepí sa pretože je dosť mastný,preto treba vybrať taký syr ktorý má čo najviac %). Dostatočne rozválkaný syr položíme na pripravenú tortu,zarovnáme konce a môže sa začať so zdobením. Na zdobenie som použila odrezky syra,prosciutto a paradajky. Ale predsa- fantázii sa medze nekladú :)

Diskusia k receptu

dabodado
Zitus,
srdečná vďaka za nápad, znie a vyzerá to veľmi lákavo. Konečne niečo pre chlapa a nie je to sladké. Sladké nemusím, ale slané áno. Pekný deň Ti prajem.
micanela
vynikajuce, nieco pre mna a ostatnych varechacov, co nemaju radi sladkosti
zitus
som rada,že si našla torta nejakych priaznivcov :) je naozaj jednoduchá,rýchla a chutná
pekný deň aj vám :)
bambulka51
zitus@ no co povedat ,parada a uz by som si aj dala....urcite ba nam v tomto hokejovom case padla v hod !!! davam 5 hviezdiciek !
ubka
veľmi pekná úvodná fotka a dobrý nápad
zitus
Ďakujem vám krásne,veľmi ma to teší :)
aj ja takéto možem :D
tatranka
Vydarená slaná tortička.Naozaj že plnky si môže každý podľa ľubovôle urobiť.Veľmi dobre si to vymyslela.
zitus
áno,môžete si podla chuti dať akú len chcete pomazánku,prípadne aj nejaký parížsky či vlašský šalát keď mate radi, to je len a len na vás,hodí sa tam všeličo :)
zitus
dakujem,aj vy ste urcite šikulky :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia