Torta trochu inak

Autor receptu: zitus

Čo tak trošku zmeny a skúsiť trochu inú tortu než len čokoládovú alebo ovocnú? Tu je jedna torta na slaný spôsob, je naozaj veľmi veeeľmi jednoduchá a rýchla.

60 minút
príprava

Postup

  1. Ako plnku som použila vlastne vajíčkovú pomazánku. Ak máte nejaký vlastný recept na pomazánku,môžte kľudne použiť svoju,prípadne túto moju vlastnú. Takže uvarené vajíčka nakrájame,zmiešame s maslom(predtým ho vytiahneme z chladničky aby bolo mäkké), horčicou,korením,vegetou,nakrájanou cibuľou, a taveným syrom(može byť aj iný než bambino. (na tortu môžete použiť aj bryndzovú pomazánku,alebo aj obidve prestriedať,podla chuti)
  2. Na tácku si dáme 4 pláty sendviča (ak chcete väčšiu tortu môžete dať aj viac,len treba prispôsobiť potom aj množstvo plnky),natrieme ich plnkou,takto spravíme 4 poschodia. Na najvyššie tiež natrieme plnku.
  3. Tvrdý syr dáme do mikroténového sáčku a vložíme ho do vriacej vody aby sa roztavil. Necháme ho tam cca 10 minút (to uvidíte kedy asi je roztavený,ale nechajte ho tam radšej dlhšie jak kratšie). Potom treba rýchlo s tým syrom pracovať aby nestuhol, tak ho rýchlo rozválkame,(nelepí sa pretože je dosť mastný,preto treba vybrať taký syr ktorý má čo najviac %). Dostatočne rozválkaný syr položíme na pripravenú tortu,zarovnáme konce a môže sa začať so zdobením. Na zdobenie som použila odrezky syra,prosciutto a paradajky. Ale predsa- fantázii sa medze nekladú :)