Torta s ružami (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Uz davnejsie som videla takuto tortu na internete. Planovala som si, ze ju vyskusam. Dneska som ju upiekla na krstiny mojho desiateho vnuka. Mozno by sa patrilo aby bola do modra. Ja ale nemam rada umele farbiva, tak som radsej pouzila na sfarbenie plnky kakao.

25-30
porcií
180 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Postup

  1. Cesto na tortu som piekla podla tohoto receptu http://varecha.pravda.sk/recepty/cokoladovo-orechova-torta-fotorecept/16130-recept.html urobila som ale dve davky. Jednu davku som piekla v okruhlej forme priemeru 21cm a druhu davku vo forme priemeru 18cm. Vacsie cesto som prekrojila na polovicu a mensie cesto som prekrojila na tri casti. Tortove platky som potom pospajala malinovym dzemom.
  2. Maizenu som rozmiesala v troche studeneho mlieka, pridala som ju do zvysneho tepleho mlieka a uvarila som puding. Uvareny puding som prikryla potravinarskou foliou a nechala som ho vychladnut. Maslo som rozmiesala s cukrom do penista. Potom som do vymiesaneho masla postupne primiesala vychladnuty puding. Plnku som si rozdelila na tri casti. Do jednej tretiny plnky, ktorej bolo trochu viacej som pridala kakao rozmiesane v troche teplej vody.
  3. Boky spodnej casti torty som potrela kakavovou plnkou aby som vyrovnala povrch.
  4. Potom som ozdobnou formickou nastriekala plnku v tvare ruzi. Trochu kakaovej plnky co mi zostalo som primiesala k druhej tretine bielej plnky. Dostala som bledu kremovu plnku. S touto bledou plnkou som potrela bok vrchnej casti torty.
  5. Na potrete boky som potom nastriekala plnku.
  6. Vrch torty som na koniec ozdobila zvysnou bielou plnku. Je dobre potriet plnkou povrch torty, aby nebolo vidiet cesto spomedzi plnky. Ja som to moc dobre nespravila, takze niekde cesto presvita. Bol to moj prvy pokus. Na buduce uz budem vediet lepsie.