Čučoriedková torta

Torta s domácim čučoriedkovým želé a krémom

Autor receptu: helena10

Suroviny

Postup

  1. Na korpus šľahám celé vajcia s cukrom do peny. Pridávam striedavo olej, vodu. Nakoniec na 3-krát sypem múku zmiešanú s práškom do pečiva a vymiešam.
  2. Cesto nalejem a upečiem na okrúhlom plechu s priemerom 24 cm. Dno som vystlala papierom na pečenie a bok plechu som vymastila a posypala múkou. Pečiem 15-20 minút vo vyhriatej rúre na 190-200 stupňov. Skontrolujem špajľou. Upečený korpus nechám vychladnúť.
  3. Do kastróla vylejem celý domáci kompót aj s čučoriedkami. Na miernom ohni nechám zovrieť, pridávam citrónovú šťavu aj cukry. Miešam, vlejem práškový malinový puding so Zlatým klasom rozmiešané v ďalších 2 dl šťavy, uvarím hustý krém – domáce želé.
  4. Horúci krém – nie vriaci – nalejem na vychladnutý korpus, ktorý som si preložila na podnos. Obopla som ho čistou obručou z okrúhlej formy, v ktorej sa piekol. A na bok som si pomohla pásikom papiera na pečenie. Horúci krém rozotriem, zarovnám a zase nechám vychladnúť a stuhnúť.
  5. Krém pripravím vyšľahaním mascarpone s tvarohom a práškovým cukrom. Natieram rovnomerne na vychladnuté domáce čučoriedkové želé. Na noc odkladám do chladničky.
  6. Ozdobujem podľa vlastného vkusu. Použila som aj kvety ďateliny lúčnej, byliny, ktorá je jedlá.