Torta s čokoládovým krémom

wildrane - fotkawildrane, 28. januára 2014
Torta s čokoládovým krémom
Foto: wildrane

torta urobená za hodku, keby sa nemuselo čakať na vychladnutie a stuhnutie :)

Suroviny

6 ks
6 PL
6 PL
1/2 ks
6 + 2 PL
6 PL
1 dcl
200 g
1 ks
zvyšok
zvyšok
trochu
3 PL




Postup

  1. 1

    Upečieme si korpu( s pomocou šlahača - žltky zmiešame s pr. cukrom, pridáme horúcu vodu, olej, zmiešma, pridáme múky s PD a nakoniec pomocou varechy pomali pridáme sneh vyšlahabý z bielkov). Po upečení korpus necháme vychladnúť a rozrežeme na 3 časti.

  2. 2

    Plnku pripravíme nasledovne: v horúcej káve rozpustíme 200 g čokolády, ak sa nerozpustí komplet pomôžeme si zohriatim na šporáku :), pridáme ( nemusíme - kto ako má rad sladké, ja som pridala cca 100 g) kryštálový cukor ( podľa chuti), kakao. Po vychladnutí pridáme Palmarín.

  3. 3

    Spodný plát natrieme plnkou, poukladáme banány nakrájané na kolieska, prikryjeme plnkou, dáme druhý plát cesta, plnku, na ňu poukladáme piškóty namočené v instantnej káve ( do ktorej môžeme pridať trochu rumu :) ), prikryjeme plnkou a posledným plátom. Zvyšnú plnku natrieme na vrch a boky torty. Dáme stuhnúť do chladničky a ozdobíme podľa seba ( ja som poučila zvyšky marcipánu, čokolády, ktorú som rozpustila v troche Cery a pre lesk pridala 2 PL oleja),

    Torta s čokoládovým krémom  - obrázok 3
  4. 4

    Ja som najskôr boky potiahla marcipánom, na vrch som urobila marcipánovú obruč, vrch poliala čokoládou a ozdobila cukrovým kvetom.

    Torta s čokoládovým krémom  - obrázok 4

Diskusia k receptu

giussa
kávovo čokoládová plnka je úžasná, a v kombinácii s banánom super. Ale pri pomyslení, že je s Palmarínom ma až striasa, prepáč. Nechápem, ako to môže niekomu chutiť, veď tieto stužené tuky majú omnoho horšiu chuť, zbytočne to naruší celý chuťový dojem. Ešte keď sa použijú na pečenie, prosím, tam to tak nie je cítiť, ale do plnky...
wildrane
torta bola robená pre rodičov mojej kamarátky, tí mliečne výrobky ( maslo, mlieko) nemôžu, preto Palmarín, ale po ochutnaní krému ho nebolo cítiť a chutil aj mojim deťom, ktoré mastné krémy priam neznášajú.
wildrane
kľudne tam miesto Palmarínu môže ísť maslo :), kto ako môže, kto ako má rád
ria999
krása... zaujímalo by ma, či sa ten marcipán zboku neodlepí, keď sa torta nakrája, lebo nemám s ním ešte skúsenosti...
wildrane
hmm... Ria to neviem, nebola som pri krájaní :), ale spýtam sa kamky :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia