Torta s čokoládovým krémom

Autor receptu: wildrane

torta urobená za hodku, keby sa nemuselo čakať na vychladnutie a stuhnutie :)

Postup

  1. Upečieme si korpu( s pomocou šlahača - žltky zmiešame s pr. cukrom, pridáme horúcu vodu, olej, zmiešma, pridáme múky s PD a nakoniec pomocou varechy pomali pridáme sneh vyšlahabý z bielkov). Po upečení korpus necháme vychladnúť a rozrežeme na 3 časti.
  2. Plnku pripravíme nasledovne: v horúcej káve rozpustíme 200 g čokolády, ak sa nerozpustí komplet pomôžeme si zohriatim na šporáku :), pridáme ( nemusíme - kto ako má rad sladké, ja som pridala cca 100 g) kryštálový cukor ( podľa chuti), kakao. Po vychladnutí pridáme Palmarín.
  3. Spodný plát natrieme plnkou, poukladáme banány nakrájané na kolieska, prikryjeme plnkou, dáme druhý plát cesta, plnku, na ňu poukladáme piškóty namočené v instantnej káve ( do ktorej môžeme pridať trochu rumu :) ), prikryjeme plnkou a posledným plátom. Zvyšnú plnku natrieme na vrch a boky torty. Dáme stuhnúť do chladničky a ozdobíme podľa seba ( ja som poučila zvyšky marcipánu, čokolády, ktorú som rozpustila v troche Cery a pre lesk pridala 2 PL oleja),
  4. Ja som najskôr boky potiahla marcipánom, na vrch som urobila marcipánovú obruč, vrch poliala čokoládou a ozdobila cukrovým kvetom.