Kakaová torta
Kakaová torta

Torta auto

zuzkabubu - fotkazuzkabubu, 30. augusta 2017
Torta auto
Foto: zuzkabubu

Inšpiráciu som zobrala z netu, od známych, dala som všetko dokopy a toto z toho vzniklo, torta mala 5 kg, veľkosť 35 cm x Zobraziť celý popisInšpiráciu som zobrala z netu, od známych, dala som všetko dokopy a toto z toho vzniklo, torta mala 5 kg, veľkosť 35 cm x 20 cm x 17 cm a všetkým chutila. Popis: upečieme si 4 pláty, urobíme si plnku, urobíme poťahovú hmotu/ja si robím domáci marcipán. Takže držím päste, nech sa vydarí aj Vám, ja som sa s ňou vyhrala. potravinárske farby, ak chcete mať farebné auto vykrajovačky kruh, obdĺžnik.

60
porcií
150 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto na 4 pláty:
16 ks
600 g
24 PL
200 g
520 g
40 g
2 bal
Krém:
8 ks
350 g
150 g
625 g
Poťahová hmota:
240 g
240 g
4 PL
4 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Upečieme 4 pláty cesta (15 - 20 min., 180 st.): Bielkya vyšľaháme zvlášť (cesto bude nadýchané) Zmiešame: žĺtky + kryšt. cukor (vymiešame do penista), pridáme preosiatu polohrubú a hladkú múku + prášok do pečiva + kakao. Ku všetkému pridáme vyšľahané bielky a pomaly všetko premiešame (nemixujeme). Môžeme všetko urobiť naraz a rozdelíme cesto do 4 plechov.

  2. 2

    Upečené pláty ešte teplé potrieme vodou + broskyňovým sirupom a následne broskyňovým lekvárom a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Urobíme si plnku: Vajíčka a kryšt. cukor vymiešame v miske nad parou, pridáme polámanú čokoládu. Zmes odstavíme, necháme trocha vychladnúť, pridáme maslo a vyšľaháme v mixéri. (Pozor, keď budete pridávať maslo, zmes musí byť vychladená).

  4. 4

    Natrieme plnku na každý vychladnutý plát. Necháme stuhnúť.

  5. 5

    Naplnené pláty prekrojíme asi v 2/3 /bude to bude horná časť auta. Položíme navrch a začneme formovať rukou, vyformujeme do tvaru auta a dáme do chladničky stuhnúť.

    Torta auto - obrázok 5
  6. 6

    Urobíme si poťahovú hmotu: 625 g sušené mlieko + 4 PL oleja + 4 PL vody + 2 PL medu, 240 g prášk. cukor. Zmes musí byť vláčna. Rozvaľkáme na veľkosť auta.

  7. 7

    Potiahneme pripravenú vyformovanú tortu marcipánom a vyformujeme ešte rukou. Vykrojíme kolieska, ktoré prilepíme vodou (kolesá na aute), vykrojíme menšie kolieska (svetlá na aute), ja som dala ešte spojler a blatníky, EČV, okná som vyformovala modelovacou paličkou, blatníky a nárazníky detto. Ak chcete mať auto farebné, použite potravinárske farby v tubách.

    Torta auto - obrázok 7

Diskusia k receptu

luwinka
Tvoj recept auto vyzerá fajn a je s tým veľa roboty tomu verím : škoda ,že si ho nezafarbila , aby bolo ho lepšie vidieť , zrejme si fotila mobilom , fotka nie je moc zaostrená ,ale to záleží aj od typu mobilu o to nejde. Jedna známa tiež upiekla tortu auto , kukni na toto: skúsim ju nahrať.


babura
Torta sa ti krasne vydarila. Je nadherna. Nemusi byt ani farebna. Bola by som stastna keby som sa ja odhodlala. Palec hore
zuzkabubu
Ďakujem za názory. Toto auto bola pre mňa výzva, robila som niečo také prvý krát. Syn mal narodeniny a chcela som mu urobiť radosť. Verím, že farebné by bolo "super", ale ja som zvolila jednoduchosť a detailiky, vyhrala som sa s ním. Postupne budem zdokonaľovať svoje recepty, takže len mi píšte Vaše názory, budem vďačná za každý. Nech sa Vám darí a ešte raz ďakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia