Kakaová torta

Torta auto

Autor receptu: zuzkabubu

Inšpiráciu som zobrala z netu, od známych, dala som všetko dokopy a toto z toho vzniklo, torta mala 5 kg, veľkosť 35 cm x 20 cm x 17 cm a všetkým chutila. Popis: upečieme si 4 pláty, urobíme si plnku, urobíme poťahovú hmotu/ja si robím domáci marcipán. Takže držím päste, nech sa vydarí aj Vám, ja som sa s ňou vyhrala. potravinárske farby, ak chcete mať farebné auto vykrajovačky kruh, obdĺžnik.

60
porcií
150 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Upečieme 4 pláty cesta (15 - 20 min., 180 st.): Bielkya vyšľaháme zvlášť (cesto bude nadýchané) Zmiešame: žĺtky + kryšt. cukor (vymiešame do penista), pridáme preosiatu polohrubú a hladkú múku + prášok do pečiva + kakao. Ku všetkému pridáme vyšľahané bielky a pomaly všetko premiešame (nemixujeme). Môžeme všetko urobiť naraz a rozdelíme cesto do 4 plechov.
  2. Upečené pláty ešte teplé potrieme vodou + broskyňovým sirupom a následne broskyňovým lekvárom a necháme vychladnúť.
  3. Urobíme si plnku: Vajíčka a kryšt. cukor vymiešame v miske nad parou, pridáme polámanú čokoládu. Zmes odstavíme, necháme trocha vychladnúť, pridáme maslo a vyšľaháme v mixéri. (Pozor, keď budete pridávať maslo, zmes musí byť vychladená).
  4. Natrieme plnku na každý vychladnutý plát. Necháme stuhnúť.
  5. Naplnené pláty prekrojíme asi v 2/3 /bude to bude horná časť auta. Položíme navrch a začneme formovať rukou, vyformujeme do tvaru auta a dáme do chladničky stuhnúť.
  6. Urobíme si poťahovú hmotu: 625 g sušené mlieko + 4 PL oleja + 4 PL vody + 2 PL medu, 240 g prášk. cukor. Zmes musí byť vláčna. Rozvaľkáme na veľkosť auta.
  7. Potiahneme pripravenú vyformovanú tortu marcipánom a vyformujeme ešte rukou. Vykrojíme kolieska, ktoré prilepíme vodou (kolesá na aute), vykrojíme menšie kolieska (svetlá na aute), ja som dala ešte spojler a blatníky, EČV, okná som vyformovala modelovacou paličkou, blatníky a nárazníky detto. Ak chcete mať auto farebné, použite potravinárske farby v tubách.