Topoľčiansky mäsový „baránok“
	        Autor receptu: redakcia 	         
	        
	          | 		  
				  	  
				  	10 porcií  | 
				  	  
				  	20 minút príprava  | 
				  	  
				  	40 minút  na 180-200 °C  | 
 
 Postup- Cibuľku a cesnak urestujeme dozlatista a pridáme ostatné suroviny vrátane polovice vajec. Všetko zmiešame a dochutíme.
 - Z bielkov z druhej polovice vajec spravíme sneh a postupne zľahka zamiešame. Dáme piecť pri 180 – 200 °C.
 - Čo so zvyšnými 10 žĺtkami? 
 
Náš tip na domáci vaječný likér (asi 1,5 l): žĺtky šľaháme nad parou, prilejeme pol litra Salka, jemne prehrejeme, prilejeme pol litra rumu a dochutíme 50 g vanilkového cukru. Podľa hustoty zriedime mliekom. 
             
          
        
		  
		
		
          
         |