Tofu s hubami

Tofuženica s údeným a suchohríbami

Autor receptu: mrnousik

Táto vegánska akožepraženica s akožeslaninkou je varianta pre tých, čo z nejakých dôvodov nejedia vajíčka (vegani, alebo cholesterol). Chuťovo je výborná a aj keď som vajíčka nemala ani nepamätám, tak mne to evokuje takú chuť - aspoň si myslím, ak ma pamäť chuťovej bunky neklame :D

2-3
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Biele tofu rozmixujeme ručným mixerom na súvislú hmotu spolu s himalájskou soľou, ľahôdkovým droždím a obyčajnou soľou. Popritom si na oleji necháme pekne speniť cibuľu a suchohríbky - aspoň 5-7 minút.
  2. Pridáme ku cibuli a sucháčom zmes tofu, prilejeme trochu vody, ktorá sa nám pri miešaní vyparuje. Takže z kašovitej konzistencie vznikne taka pevnejšia hmotka. Celý proces trvá tak 7-8 minút.
  3. Keď dám chladnúť "tofuženicu", nakrájam si na drobné kocky údené tofu a na oleji ho dobre orestujem aj s údenou paprikou a soľou aby chytilo kôrku.
  4. Na záver mleté čierne korenie posypať na vrch a zasypať "škvarkami". Výborné je to s rajčinkou. Dobrú chuť! :)