« Naspäť na tento recept

Tofuženica s údeným a suchohríbami verzia na vytlačenie

Táto vegánska akožepraženica s akožeslaninkou je varianta pre tých, čo z nejakých dôvodov nejedia vajíčka (vegani, alebo cholesterol). Chuťovo je výborná a aj keď som vajíčka nemala ani nepamätám, tak mne to evokuje takú chuť - aspoň si myslím, ak ma pamäť chuťovej bunky neklame :D

Autor receptu: mrnousik

Postup receptu

Biele tofu rozmixujeme ručným mixerom na súvislú hmotu spolu s himalájskou soľou, ľahôdkovým droždím a obyčajnou soľou. Popritom si na oleji necháme pekne speniť cibuľu a suchohríbky - aspoň 5-7 minút.

Pridáme ku cibuli a sucháčom zmes tofu, prilejeme trochu vody, ktorá sa nám pri miešaní vyparuje. Takže z kašovitej konzistencie vznikne taka pevnejšia hmotka. Celý proces trvá tak 7-8 minút.

Keď dám chladnúť "tofuženicu", nakrájam si na drobné kocky údené tofu a na oleji ho dobre orestujem aj s údenou paprikou a soľou aby chytilo kôrku.

Na záver mleté čierne korenie posypať na vrch a zasypať "škvarkami". Výborné je to s rajčinkou. Dobrú chuť! :)

Suroviny




2-3
porcie
5
minút
príprava
15
minút
tepelná úprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist