Tofu s hráškom

Tofu s hráškom a polentou (fotorecept)

Autor receptu: hviera

aneb čo chladnička a mraznička dali :)

15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľu, vňať cibuľky aj tofu nakrájame na male kocky. Hrášok je určite lepší čerstvý, ale s tým mrazeným je to rýchlejšie :)
  2. Na panvici opražíme cibuľku, postupne pridávame tofu, hrášok aj vňať. Pražíme cca 10 minút, potom podlejeme vývarom alebo vodou, pridáme korenie (bazalku, soľ, petržlenovú vňať).
  3. Varíme kým hrášok nie je mäkký. Ten čerstvý bude určite skôr, ten mrazený trval cca 10-15 minút. Pridáme paradajkový pretlak, a na zjemnenie môžeme aj smotanu na varenie - tentoraz som vynechala. Prevaríme a hotovo.
  4. Ja podávam s polentou. 1 diel polenty a 2,3 diely vody mám odskúšané. Vodu so soľou necháme zovrieť a pomaly pridávame polentu, aby neboli hrudky, varíme do stuhnutia, čiže kým varecha nepostojí v polente. Dávam do olejom vymazanej jenskej misy, alebo niečoho podobného, pár hodín nechám odpočívať (minimálne jednu hodinu) a chvíľu opečiem ešte v rúre (cca 15 min.)