Tofu na póre

Autor receptu: jazavka

Veľmi chutný, jednoduchý a rýchly obed. Vhodný na toto nastávajúce pôstne obdobie. Recept mám od mojej sestry.

Postup

  1. Nakrájamé si tofu - pokvapkáme ho sójovou omáčkou, pór, šampiňóny a pripravíme si kukuricu.
  2. na oleji si podusíme pór a do poduseného pridáme šampiňóny, ja pridávam ešte aj jeden zeleninový bujón
  3. ak sa šampiňóny udusia pridáme tofu, čierne korenie, zázvor, kari a so soľou opatrne, nakoľko sójová omáčka je dosť slaná, znova podusíme a nakoniec pridáme kukuricu. Ak je šťava veľmi riedka, môžeme zahustiť troškou solamylu rozmiešaného vo vode. Príprava mojej ryže - ryžu varím ako cestovinu v osolenej vode, potom ju scedím, prepláchnem vodou a podávam. Je taká dietnejšia. Prajem dobrú chuť.