Foto: evusik
Tento recept robím už roky a aj keď ten môj tofu a sóju nemusí, toto je asi jediné čo zje a čo mu aj Zobraziť celý popisTento recept robím už roky a aj keď ten môj tofu a sóju nemusí, toto je asi jediné čo zje a čo mu aj chutí. Aj keď nezabudne dodať, že raz do roka stačí. No čo, starého koňa novým kúskom nenaučíš :-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tofu, ja som použila obyčajné biele, pokrájame na kocky, alebo hociako ináč, výdatne zalejeme sójovou omáčkou a cca 2 dl zeleninového vývaru. Ja som si ho pripravila z kocky. Tofu sa nám marinuje a my si zatiaľ nakrájame pór na kolieska a nachystáme si šampiňóny, lepšie sú čerstvé ale dobre poslúžia aj z konzervy
-
2
zázvor najskôr umyjem, očistím a nakrájam na tenké pásiky, zbytky nevyhadzujem, zalejem vriacou vodou a mám dobrý zázvorový čaj :-)
-
3
Namarinované tofu opečieme na rozpálenom oleji, marinádu nevylievame,
-
4
pridáme postupne zázvor, pór a nakoniec šampiňóny. Ak by sme použili čerstvé šapiňóny postup by bol opačný, najprv šapiňóny potom zázvor a pór. Všetko robíme len veľmi krátko, maximálne 10 minút. Na záver pridáme marinádu v ktorej sme rozmiešali lyžičku solamylu a už len prevaríme a odstavíme z ohňa.
-
5
Podávame z ryžou, dobrú chuť!
Diskusia k receptu