Foto: pupava
Časom mu možno vymyslím schopnejší názov, tento je prvý, ktorý mi napadol. Koláč je svieži, letný, relatívne i zdravý. Skúste :)
na 250 °C
Suroviny
Základ: | |
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
1/2 hrnčeka |
|
2 ks |
|
1 hrnček |
|
štipka |
|
Plnka: | |
180 g |
|
1 sáčok |
|
(alebo mandľové) |
|
|
|
1 ks |
|
|
|
Vrch: | |
podľa ľubovôle |
|
Postup
-
1
Banány si roztlačíme vidličkou a spolu s ostatnými ingredienciami na základ ich poriadne vymiešame. Formu si vystelieme papierom (alebo vysypeme) a zmes rovnomerne rozmiestnime po celej forme. Dáme piecť na 250 °C na asi pol hodinku.
- 2
Zatiaľ si pripravíme Zlatý klas (alebo môžeme použiť aj agar) podľa návodu. Dáme si variť sójové mlieko s cukrom a v miske vedľa rozmiešame zlatý klas v troche sójového mlieka. Po chvíli vlejeme mlieko s klasom do hrnca s variacim sa mliekom a za neustáleho miešania varíme. Keď už máme pudingovú hmotu hotovú, odstavíme hrniec bokom.
- 3
Tofu pomocou papierových obrúskov zbavíme vody a dáme ho do misky. Pridáme k nemu jeden banán, mandľový extrakt, trochu mandľového mlieka a celú hmotu zmixujeme. Následne pridáme do uvareného klasu a všetko spolu dôkladne premiešame.
- 4
Vyberieme z trúby základ a necháme ho trochu vychladnúť. Potom naň pridáme tofu-hmotu a rovnomerne porozotierame. Koláč necháme vonku vychladnúť, keď vychladne, môžeme ho dať pred podávaním prípadne aj do chladničky, lepšie chutí za studena - je viac svieži :) No a na vrch poukladáme ovocie podľa ľubovôle. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu