Tofu koláč

Autor receptu: pupava

Časom mu možno vymyslím schopnejší názov, tento je prvý, ktorý mi napadol. Koláč je svieži, letný, relatívne i zdravý. Skúste :)

30 minút
na 250 °C

Suroviny

Postup

  1. Banány si roztlačíme vidličkou a spolu s ostatnými ingredienciami na základ ich poriadne vymiešame. Formu si vystelieme papierom (alebo vysypeme) a zmes rovnomerne rozmiestnime po celej forme. Dáme piecť na 250 °C na asi pol hodinku.
  2. Zatiaľ si pripravíme Zlatý klas (alebo môžeme použiť aj agar) podľa návodu. Dáme si variť sójové mlieko s cukrom a v miske vedľa rozmiešame zlatý klas v troche sójového mlieka. Po chvíli vlejeme mlieko s klasom do hrnca s variacim sa mliekom a za neustáleho miešania varíme. Keď už máme pudingovú hmotu hotovú, odstavíme hrniec bokom.
  3. Tofu pomocou papierových obrúskov zbavíme vody a dáme ho do misky. Pridáme k nemu jeden banán, mandľový extrakt, trochu mandľového mlieka a celú hmotu zmixujeme. Následne pridáme do uvareného klasu a všetko spolu dôkladne premiešame.
  4. Vyberieme z trúby základ a necháme ho trochu vychladnúť. Potom naň pridáme tofu-hmotu a rovnomerne porozotierame. Koláč necháme vonku vychladnúť, keď vychladne, môžeme ho dať pred podávaním prípadne aj do chladničky, lepšie chutí za studena - je viac svieži :) No a na vrch poukladáme ovocie podľa ľubovôle. Dobrú chuť!