Tmavá treska v gaštanovo-šampiňónovom cestíčku fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 7. januára 2017

Tento obed sme mali na sviatok Troch kráľov. Je to veľmi chutná ryba v tom cestičku. Tiež som videl nedávno ako v telke robili omáčku z kapie. Tak som si povedal, že by k tomu sa hodila. No ja som si ju upravil podla seba.

3
porcie
25 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 strúčiky
100 g uvarené mixované
100 g čerstvé strúhané
2 ks
100 ml
2 PL
2 PL
 na vysmážanie
Na omáčku:
1 ks stredná
2 ks čerstvá
100 g
4 strúčiky
20 g
2 PL
 čerstvo mleté
250 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Gaštany som večer uvaril a po vychladnutí, očistil a rozmixoval. Šampiňóny som strúhal na jemno, tak isto aj nivu. Kapiu očistil a krájal na 1,5 až 2 cm kúsky. Cesnak posekal na drobno. Cibuľu pokrájal na malé kúsky.

    Tmavá treska v gaštanovo-šampiňónovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tresku som po umytí osušil, osolil a okorenil bielym mletým korením.

    Tmavá treska v gaštanovo-šampiňónovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V miske som som vymiešal vajcia, gaštany, šampiňóny, múku, strúhanku a smotanu. Pridal soľ, biele korenie. Hmota musí byť hustejšia a lepivá. Doladíme buď smotanou alebo múkou podľa hustoty.

    Tmavá treska v gaštanovo-šampiňónovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tresku som dal do cestička a potom na panvicu s horúcim olejom vysmážať do červena.

    Tmavá treska v gaštanovo-šampiňónovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na druhu panvicu som dal olej a maslo roztopiť. Na ňom som dusil kapiu a cibuľu do mäkká. To aby sa dala dobre rozmixovať potom.

    Tmavá treska v gaštanovo-šampiňónovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ryba sa mi pekne vysmažila, nechal som ju, aby olej sa na papierovom obrúsku pekne odsal.

    Tmavá treska v gaštanovo-šampiňónovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    V druhej panvice sa paprika pekne podusila, pridal som korenie a cesnak a trochu osolil. Pár krát premiešal, aby cesnak prevoňal. Teraz som dal Nivu nechal za miešania roztopiť a napokon dal smotanu. Chvíľu povaril a potom rozmixoval na hladko.

    Tmavá treska v gaštanovo-šampiňónovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A máme hotovo. Môžem servírovať. Na tanier som dal varené zemiaky, ktoré som polial omáčkou a rybu. Je to podľa nás veľmi chutné. Želám aj vám dobrú chuť.

    Tmavá treska v gaštanovo-šampiňónovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Mladí nechceli rybu, tak som im spravil teľacie rezne v tom cestíčku. Tiež je to dobré.

    Tmavá treska v gaštanovo-šampiňónovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
Achjo, hned bych si dala testovací vzoreček, rybičku! si prosím i všechno okolo!! Krásná práce, kouzelné suroviny, vůně se táhne až k nám! Slavnostní oběd se ti, milý Pítrs, moc povedl! Jsi šikovný!!
@patroveckypitrs , rada vymýšľam cestíčka na obalovanie mäsa aj rýb...skúšam nové chute...robila som už aj s orechmi, orieškami, hubami, hráškom, brokolicou, atd .no všetky sú veľmi chutné..pridávam do nich na špic noža prášok do pečiva a sú krásne nadýchané...vyprážam vždy pod pokrievkou..dobre si to skombinoval, chuť si dokážem predstaviť..

Pridaj komentár k receptu: