Thajské zelené kari s baklažánom, litchi a cherry paradajkami podávané s jazmínovou ryžou
šéfkuchár reštaruácie FOU ZOO, 8. júna 2015
Foto: Andrea Červenková
porcie
Suroviny
Zelená kari pasta: | |
1 ks |
|
4 strúčiky |
|
4 ks |
|
1 ks |
|
20 g |
|
20 g |
|
5 g |
|
20 g |
|
5 ks |
|
2 ks |
|
Kari omáčka: | |
40 ml |
|
600 ml |
|
30 g |
|
|
|
|
|
1 ks |
|
4 ks |
|
3 ks |
|
|
|
|
|
Na dozdobenie: | |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Zelená kari pasta:
Všetky ingrediencie samostatne ošúpeme a nakrájame na malé kúsky. Po nakrájaní podrvíme v mažiari na jemnú pastu.
- 2
Do hrnca vlejeme olej, necháme poriadne rozpáliť, pridáme kari pastu a za stáleho miešania a na silnom ohni pražíme cca 2 minúty, kým sa neuvoľnia všetky chute a aróma. Do hrnca pridáme kokosové mlieko, palmový cukor a necháme variť miernym varom cca 30 minút. Po uvarení kari precedíme a dochutíme rybacou omáčkou a limetkovou šťavou.
- 3
Pridáme špenátové pyré na zlepšenie farby.
- 4
Pridáme predgrilované kuracie prsia pokrájané na plátky a necháme prevrieť, kým nezmäknú.
- 5
Kari podávame s uvarenou jazmínovou ryžou, grilovaným baklažánom a cherry paradajkami a litchi.
- 6
Zdobíme čerstvými lístkami bazalky a koriandra, trávou z limetkových listov a physalisom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu