Zelená kari pasta:
Všetky ingrediencie samostatne ošúpeme a nakrájame na malé kúsky. Po nakrájaní podrvíme v mažiari na jemnú pastu.
Do hrnca vlejeme olej, necháme poriadne rozpáliť, pridáme kari pastu a za stáleho miešania a na silnom ohni pražíme cca 2 minúty, kým sa neuvoľnia všetky chute a aróma. Do hrnca pridáme kokosové mlieko, palmový cukor a necháme variť miernym varom cca 30 minút. Po uvarení kari precedíme a dochutíme rybacou omáčkou a limetkovou šťavou.
Pridáme špenátové pyré na zlepšenie farby.
Pridáme predgrilované kuracie prsia pokrájané na plátky a necháme prevrieť, kým nezmäknú.
Kari podávame s uvarenou jazmínovou ryžou, grilovaným baklažánom a cherry paradajkami a litchi.
Zdobíme čerstvými lístkami bazalky a koriandra, trávou z limetkových listov a physalisom.