Thajské zelené kari s baklažánom, litchi a cherry paradajkami podávané s jazmínovou ryžou

Autor receptu: redakcia

2
porcie

Postup

  1. Zelená kari pasta:
    Všetky ingrediencie samostatne ošúpeme a nakrájame na malé kúsky. Po nakrájaní podrvíme v mažiari na jemnú pastu.


  2. Do hrnca vlejeme olej, necháme poriadne rozpáliť, pridáme kari pastu a za stáleho miešania a na silnom ohni pražíme cca 2 minúty, kým sa neuvoľnia všetky chute a aróma. Do hrnca pridáme kokosové mlieko, palmový cukor a necháme variť miernym varom cca 30 minút. Po uvarení kari precedíme a dochutíme rybacou omáčkou a limetkovou šťavou.


  3. Pridáme špenátové pyré na zlepšenie farby.


  4. Pridáme predgrilované kuracie prsia pokrájané na plátky a necháme prevrieť, kým nezmäknú.


  5. Kari podávame s uvarenou jazmínovou ryžou, grilovaným baklažánom a cherry paradajkami a litchi.


  6. Zdobíme čerstvými lístkami bazalky a koriandra, trávou z limetkových listov a physalisom.