Terinka v aspiku s glazúrovanými cibuľkami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Umyté mäso dáme spolu s očistenou zeleninou do hrnca, zalejeme studenou vodou, pridáme soľ, korenie a pomaly privedieme do varu. Varíme pomalým varom asi 2 hodiny.
  2. Uvarené mäso vyberieme spolu so zeleninou, po ochladení všetko nakrájame na malé kocky a dáme do formy. Vývar precedíme cez sito, prípadne dochutíme soľou a pridáme želatínu, ktorú sme predtým namočili do studenej vody.
  3. Vývarom zalejeme nakrájané mäso vo forme, troška potrasieme, aby sme sa zbavili bubliniek, a dáme do chladničky stuhnúť.
  4. Na panvici spravíme karamel, ktorý zalejeme červeným vínom. V tomto víne povaríme asi 10 minút očistenú šalotku.