Teplý šalát

Teplý šalát z japonských rezancov a pečeného tofu

Autor receptu: redakcia

Nebojte sa experimentovať a vyskúšať nové kombinácie, ktoré vás prekvapia skvelou chuťou.

4
porcie
30 minút
príprava

Postup

  1. Tofu nakrájame na hranolčeky a zmiešame v mise s 1 PL oleja a čili omáčkou. Rozložíme ho na plech vystlaný papierom na pečenie, vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme asi 20 minút.
  2. Medzitým uvaríme rezance podľa návodu na obale. Reďkovky očistíme, nakrájame, ľahko orestujeme na zvyšnom oleji a premiešame s listami baby špenátu. Sezam nasucho opražíme.
  3. Zmiešame všetky ingrediencie na dresing a časť premiešame s uvarenými rezancami. Rozdelíme ich do misiek. Pridáme reďkovky s baby špenátom a hranolčeky pečeného tofu. Všetko pokvapkáme zvyšným dresingom a posypeme praženým sezamom.